23948sdkhjf

Første spadestik til elektromagnetisk testcenter

Mandag den 28. oktober tog DTU’s universitetsdirektør Claus Nielsen og DTU Elektros institutdirektør Kristian Stubkjær det første spadestik til universitetets nye elektromagnetiske testcenter.

Det nye center på 1.300 kvm kommer til at rumme en testhal med tre radiodøde laboratorier og et skærmet rum. Derudover kommer der et stort eksperimentelt undervisningslaboratorium samt tilknyttet studiemiljø for DTU’s studerende.

Det nye testcenter vil stå færdigt i starten af 2022. Bygningen bliver opført med Elindco som totalentreprenør. Christensen & Co er arkitekter sammen med Langvad Arkitekter og Moe er rådgivende ingeniør.

Byggeproces styret af satellitter
Det nye center bliver bygget lige ved siden af universitets eksisterende laboratorium DTU-ESA Spherical Near-Field Antenna Test Facility Facality, hvor DTU foretager målinger for ESA.

Med de nye faciliteter vil DTU styrke sin position inden for elektromagnetiske systemer, særligt mikrobølgeteknologi til trådløs kommunikation og telemåling, som blandt andet anvendes i mobiler, radar, satellitter, medicinsk udstyr og sikkerhedssystemer. 

- De meget præcise målinger er væsentlige, ikke mindst for ESA (Den Europæiske Rumorganisation, red.), der bruger vores radiodøde laboratorium med samme forhold som i det ydre rum til test af satellitternes antenner. Vi arbejder i øjeblikket på at måle antennerne til de nye europæiske meteorologiske satellitter, MetOp Second Generation, der blandt andet skal bruges til overvågning af klimaet, siger professor Olav Breinbjerg, der kommer til at stå i spidsen for det kommende elektromagnetiske testcenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125