23948sdkhjf

Der skal være liv efter kl 18 i ny Lyngby-bydel

Arkitektfirmaet Tredje Natur har været med til at lave en udviklings- og helhedsplan for Firskovvej i det centrale Lyngby. 

Lyngby-Taarbæks kommunalbestyrelse har netop vedtaget helhedsplanen, Fremtidens Firskovvej, som fastlægger seks overordnede principper for udviklingen i området. Det skriver Lyngby-Taarbæk kommune i en pressemeddelelse. 

Bydel skal have almene og private boliger, erhverv samt rekreative arealer, og så skal nye forbindelser binde Firskovvejsområdet sammen med Kongens Lyngby og den øvrige by.

- Blandede funktioner som boliger, erhverv, uddannelse og offentlige funktioner skal medvirke til at forandre hele Firskovvejsområdet fra et lidt slidt industriområde, hvor der i dag ikke er meget liv efter kl. 18, til en levende og spændende bydel med aktivitet det meste af døgnet, siger formand for grundejerforeningen for Firskovvej, Carsten Ludvig, i pressemeddelelsen.

Principperne i planen skal sikre, at arkitekturen i området bliver varierende og af høj kvalitet. Samtidig skal kantzonerne i bydelen være med til at sikre, at byen blive indbydende at færdes og bo i. 

- Vi har med planen taget hul på en nødvendig udvikling i det centrale Lyngby, så vi skal tænkes os rigtig godt om, og stille de rigtige krav til en levende og blandet bydel med flot arkitektur og kvalitet i området, siger Simon Pihl Sørensen, formand for Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk kommune, i pressemeddelelsen.

Udviklings- og helhedsplanen er udarbejdet i samarbejde med arkitektfirmaet Tredje Natur og i tæt dialog med grundejerne og områdets interessenter, og fastsætter retningslinjer for hvordan området over tid kan omdannes til et en levende og grøn bydel med boliger, butikker, kontorer, uddannelsesinstitutioner og byliv. I processen har der været afholdt flere workshops og lignende med grundejerne i området og andre interessenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19