23948sdkhjf

38 svanemærkede rækkehuse er landet på flyvepladsen

Første etape af Filmhusene står klar på Flyvestation Værløse: 38 svanemærkede rækkehuse, hvor landskab og byrum er flettet sammen. 

De 38 nyopførte huse er bygget med trækassetter; træelementer med indbygget isolering og dampspærre, produceret af Taasinge Elementer. Derved er brugen af beton i byggeriet reduceret markant, og derved reduceres også udledningen af CO2. 

Den cirkulære økonomi er også tænkt ind i Filmhusene, hvor facadebeklædning i form af mørke teglskaller, kan skrues af og bruges i et andet byggeri. 

Juul Frost Arkitekter (JFA) har designet af rækkehusene, som den svenske boligudvikler Bonava står bag. Samlet bliver der tale om 100 nye rækkehuse på den historiske Flyvestation Værløse. 

Regnvandshåndteringen som et rekreationelt element
Tegnestuens integrerede landskabsafdeling har i udformningen af gårdmiljøerne taget afsæt i flyvestationens militærhistorie: De åbne gårdrum med integreret LAR-landskab (Lokal afledning af regnvand) er udformet med camouflage-mønsteret som forlæg, hvilket skaber forskellige offentlighedszoner og rumligheder i gårdene. 

Flyvestationens særprægede kulturlandskab iscenesættes og trækkes blandt andet ind i gårdrummet gennem store kig og historien bringes ned i børnehøjde med den specialtegnede fly-legeplads. 

- Vi har taget afsæt i det omkringliggende landskab for at give klyngerne hver deres særegne identitet, eller bioidentitet, derved opnår vi også en høj biodiversitet i området. Med det integrerede LAR-landskab har vi ønsket at vende regnvandshåndteringen til et rekreationelt element, der binder klyngerne sammen, synliggør klimaudfordringerne og samtidig danner rammer om et godt udeliv og naboskab, fortæller Line Stybe Line Stybe Vestergaard, associeret partner med ansvar for Juul Frosts landskabsarkitektur.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094