23948sdkhjf

Nye datacentre rejser sig ved supersygehus

Arbejdet med at etablere to nye datacentre på grunden, hvor DNV-Gødstrup, Det Nye Hospital i Vest, bygges, er nu i fuld gang. 

Det skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside.

Første spadestik blev taget for ganske nylig, og datacentrene får plads to steder med 650 meters afstand på hospitalsgrunden – både i syd og i nord. Den fysiske afstand er nødvendig for at sikre, at datatrafikken mellem centrene ikke forsinkes og at data i de to centre til enhver tid er helt identiske. 

På hvert byggefelt er der afsat 600 kvm til selve bygningen. Dertil kommer plads til teknisk udstyr og et sikkerhedshegn. Alt i alt vil der bag sikringshegnet være 1.375 kvm. 

Mod nord er håndværkere i fuld sving med at rejse vægge, og kloakering er også så godt som på plads. Mod syd er der endnu kun lavet de første jordarbejder. 

Erstatter eksisterende anlæg
Datacentrene i Gødstrup bygges som erstatning for eksisterende anlæg. Region Midtjylland har fire datacentre i henholdsvis Skejby, OPA (lejet hos Itadel), Horsens og Holstebro. Datacentret i Holstebro skal lukkes, da hospitalet er solgt. 

Prisen for at samle enderne på Region Midtjyllands it i Gødstrup er 53,3 mio. kr. Rådgivende Ingeniørfirma Søren Jensen A/S er totalrådgiver på projektet. 

Region Midt IT er bygherre på projektet, der gennemføres i samarbejde med DNVs projektafdeling.  Når Region Midtjylland tager datacentrene fuldt i brug i 2020, vil livsnerven for al data og IT i regionen være samlet i Gødstrup nordvest for Herning. 

De nye datacentre forventes at reducere det nuværende energiforbrug med en tredjedel. Besparelsen opstår blandt andet ved at anvende bedre køleteknikker, fx frikøling.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095