23948sdkhjf

Bliver til afløseren er på plads – Banedanmarks direktør stopper

Flere af leverandørerne på jernbanen har typisk vanskeligt ved at levere det, de lover, lyder det fra Banedanmarks afgåene direktør

Efter knap fire år på posten, har Per Jacobsen valgt at fratræde sin stilling som Banedanmarks direktør. Han bliver på posten, indtil videre og senest, til der er fundet en ny direktør, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse tirsdag. 

– Det er vigtigt for mig at understrege, at det sker helt udramatisk, siger Per Jacobsen i meddelelsen. 

Per Jacobsen er 55 år og cand.polit. Han har været direktør i Banedanmark siden 2016. Før det har han bl.a. været direktør i Vejdirektoratet og har haft flere ledende stillinger i centraladministrationen. 

Skyder på leverandørerne
– Jernbanen er mange steder nedslidt, og opgaven bliver ikke lettere af, at flere af leverandørerne på jernbanen typisk har vanskeligt ved at levere det, de lover. Derfor har det været en kamp at få fremdrift i blandt andet fornyelse og digitalisering af signalsystemerne og elektrificering af jernbanen, som er grundlaget for den nødvendige fornyelse og fremtidssikring af en bæredygtig jernbane. 

Han fremhæver desuden, at et nyt signalsystem er i drift flere steder, flere strækninger blevet elektrificeret og fornyet, København-Ringsted projektet er færdiggjort, og at man er langt med fornyelsen af strækningen Ringsted-Femern. 

Banedanmark står bedre rustet til at varetage rollerne som myndighed, bygherre og infrastrukturforvalter, lyder det fra den afgående direktør, som peger på internt arbejde med at professionalisere organisationen. Blandt andet via reorganisering, kulturforandringer og insourcing af kompetencer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125