23948sdkhjf

Typehusfirma sælger montagefirma – Muff byg tager over

Typehusfirmaet Danhaus sælger aktiemajoriteten i montageselskabet Danhaus Elementmontage til tømrer- og entreprenørvirksomheden Muff Byg i Esbjerg. Den resterende ejerandel vil fortsat være ejet af tømrermester Jakob Skov. 

Frasalget sker ifølge Danhaus for at fokusere på udvikling af blandt andet bofællesskaber. 

– I 2020 forventer vi at producere 430 huse – 300 af dem til Danmark. Montage af elementerne/husene på grunden er lige så vigtig som at producere de bedste byggeelementer. Det kræver ledelsesmæssigt fokus. Desuden vil jeg gerne koncentrere kræfterne om at udvikle nye boligtyper, siger adm. direktør i Danhaus, Johannes Schmith, i en pressemeddelelse om salget. 


Ejerskabet i Danhaus Element Montage ApS er pt fordelt med 50-66 pct. hos Danhaus Production A/S, mens Jakob Petersen Skov har den resterende ejerandel, fremgår det af det Centrale Virksomhedsregister, CVR. 

Muff Byg har i dag omkring 100 ansatte. 

– Elementbyggeriet, som Danhaus er en sand mester i, er fremtidens måde at bygge på, så for os er det et fremtidssikret køb, siger Jakob Muff. 

Hans optik sikrer det også stabilitet og viden, at Jakob Skov fortsat er med i ejerkredsen i montagefirmaet. 

Al produktion er i Esbjerg
Danhaus Elementmontage blev startet op for fire år siden som et vigtigt led i ’kæden’ med hensyn til at levere huse til kunderne. 

Når fundamentet er støbt til fx et rækkehus fra Danhaus, så afleveres elementerne om morgenen på byggepladsen, og så skal huset gerne være lukket af inden aften. 

– Hele vores produktion ligger i Esbjerg, hvor vi laver byggesæt, komponenter og elementer til husene – uanset om de skal opføres i Danmark, Tyskland eller Rusland. I dag er det Danmark, der er hovedmarkedet, forklarer Johannes Schmith. 

For øjeblikket har typehusfirmaet store byggeprojekter i blandt andet Herning, Birkerød, Frederikssund, Roskilde og Gartnerbyen i Odense.

Danhaus Element Montage ApS
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 6,68 3,96
Resultat før finansielle poster 0,01 -0,03
Resultat før skat 0,01 -0,04
Årets resultat 7,46 -0,03
Aktiver 2,22 1,55
Egenkapital 0,14 0,13
Gns. antal ansatte 13 7
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156