23948sdkhjf

Nyt hovedsæde bliver 100 gange større end ved firmaets opstart

I Skanderborg arbejder Base Erhverv på livet løs på et nyt domicil med værksted, lager og kontorer til Speedline A/S, der forhandlere af scootere, udstyr og cykler. 

Ved opstarten i 1998 rådede scooter-firmaet over 35 kvm, mens det nye domicil bliver 3.600 kvm, når det nye domicil står færdigt i oktober 2020.

I forhold til Speedlines nuværende lokaler på 1.600 kvm er der tale om mere end en fordobling. Og der er brug for pladsen, idet firmaets medarbejderstab i 2019 voksede fra 10 til 24 medarbejdere i butikken, på værkstederne, på lageret og i administrationen. 

Base Erhverv fra Horsens er totalentreprenør på projektet, men det lå ikke i kortene. 

Deler tab eller gevinst
– Vi havde først tilknyttet en rådgiver til det forberedende arbejde, og vi ville tilknytte en anden entreprenør, men så ringede Martin Kajhøj Johnsen fra Base Erhverv, siger Jesper Bjerre Pedersen, der driver Speedline sammen med sin far, John Bjerre Pedersen, i en pressemeddelelse om projektet. 

Med udgangspunkt i Speedline udbud og i samarbejde med arkitekt Frost Larsen og ingeniør Arne Elkjær, tegnede og prissatte Base Erhverv herefter det alternative projekt, som altså blev valgt – i øvrigt uden at kende den endelige pris. 

Det hele endte med en form for partnerring, hvor entreprenør og bygherre deler gevinster eller tab i forbindelse med endeligt indkøb af fagentreprenører. 

– Oprindelig ville vi bygge 2.000 kvm, men udviklingen i firmaet eskalerede meget hurtigt, og da vores bank foreslog at bygge yderligere 1.000 kvm for at optimere projektet, besluttede vi at udvide den oprindelige tegning til 2.900 kvm. Og sådan fortsatte det til i dag, hvor vi – ikke mindst takket være rådgivning fra Base Erhverv – altså er landet med et projekt på 3.600 kvm, siger Jesper Bjerre Pedersen. 

Domicilbygningen kommer til at bestå af butik med tilhørende åbent cykelværksted, motorværksted og velfærdsarealer. På 1. sal indrettes kontorer, møderum og kantine med tilhørende udvendig terrasse. Herudover et indskudt dæk, der kan anvendes til lager og arkiv, og senere kan ændres til kontorfaciliteter mod facaderne. Såvel lagre som vareind- og udlevering opføres i tre sektioner.

Bygningen opføres som et robust betonelementhus i glatte grå betonelementer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11