23948sdkhjf

Farvel til fugleperspektiv og 400 hoveder – Cowi sælger fra

Cowi har indgået en aftale om at sælge sine aktiviteter inden for kortlægning fra luften til Hexagon gruppen, der er en international spiller inden for sensor-, software- og selvstyrende løsninger. 

– Vi er yderst stolte af, hvordan Cowis kortlægningsforretning har udviklet sig til en moderne, digital kortlægningsforretning, der er beundret og efterspurgt af kunder, fordi vi leverer produkter af høj kvalitet, siger COWIs adm. direktør Lars-Peter Søbye i en pressemeddelelse om frasalget. 

– Men vores kortlægningsforretning passer ikke ind i Cowis fokusområde, hvilket er at vækste vores kerneforretning inden for ingeniørteknisk rådgivning. Derfor har vi bestræbt os på at finde en ny ejer, der kan føre vores kortlægningsforretning skridtet videre, fortsætter han. 

Opkøbet forventes at være afsluttet i andet kvartal 2020, hvor ca. 400 medarbejdere og aktiver under Cowis kortlægningsforretning bliver overført til Hexagon gruppen. De norske kortlægningsaktiviteter overføres separat på et senere tidspunkt som følge af godkendelse fra de norske myndigheder. 

Siden 2015 har Cowi og Hexagon arbejdet tæt sammen på HxGN Content Program, som indsamler luftfoto med høj opløsning af hele Europa og USA. Cowi er samarbejdspartner på projektet og leverer data for Europa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156