23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder 7.800 kvm dramatiker-bibliotek

Schmidt Hammer Lassen, SLA og Rambøll vinder konkurrencen om at designe et nyt Ibsen Bibliotek i Skien, Norge. Som navnet antyder er det 7.800 kvm bibliotek opkaldt efter den dansk-norske dramatiker og digter, Henrik Ibsen. 

Arkitektkonkurrencen som holdet nu har vundet, omhandlede to mulige grunde for det nye museum: Meierikvartalet og Kulturkvartalet. Den endelige placering vælges af Skien Kommune i marts 2020. 

Fakta: Ibsen Bibliotek

Bygherre: Skien Kommune 

Areal: 7.800 kvm bygning/ 875 kvm landskab 

Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects 

Landskabsarkitekt: SLA 

Ingeniør: Rambøll 

Vinderforslaget til Meierikvartalet, der ligger tæt på Henrik Ibsens fødested, vil gøre biblioteket og dets omkringligende landskab til et kulturelt samlingspunkt i Skiens midtby. Det nye bibliotek vil rumme et udstillings- og formidlingscenter, der giver de besøgende mulighed for at opleve Henrik Ibsens kunsteriske arbejde og store indflydelse på teaterverdenen, samt borgerservice, turistcenter og kontorer. 

I form af sit nordiske og demokratiske udtryk, funktion og placering bliver bygningen og Meierikvartalet byens nye kulturelle ikon og udgør et afgørende skridt i den kulturelle transformation og udvikling af Skiens midtby.  

Et nyt offentligt rum omkring biblioteket, med navnet ‘Ibsens Have,’ bliver åbent for byens borgere, turister og andre besøgende. 

Bibliotek og formidlingscenter
Bygningen er designet som en række volumener, der funktionelt og arkitektonisk udgør en del af en større helhed. Silhuetten af biblioteket følger bakken fra Telemarksgade til Skistredet, ligesom fjeldet. Stedet får udsigt over fire gader fra tre forskellige niveauer. 

Huset er disponeret, så det både rummer fremtidens bibliotek samt et kunstnerisk formidlingscenter for Henrik Ibsen. Mejeribygningen rummer kontorarealerne og har adgang til alle biblioteksniveauer. Husets fleksible rammer gør, at de forskellige funktioner og aktiviteter kan udvides eller flyttes rundt efter behov. 

Den endelige placering for det nye Ibsen Bibliotek vælges af kommunen i marts 2020.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143