23948sdkhjf

FLSmidth involveret i sag om korruption for 225 millioner

En ansat blev i november idømt fem års fængsel i en tunesisk korruptionssag. FLSmidth erkender "fejl".

Den børsnoterede industrivirksomhed FLSmidth indrømmer at have betalt penge under bordet i en kriminalsag i Tunesien. I november 2019 resulterede sagen i fængselsstraffe til blandt andet en medarbejder fra FLSmidths hovedkontor i Valby.

Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Sagen stammer fra 2010.

Her indgik FLSmidth og den tyrkiske entreprenørkoncern Prokon-Eko en kontrakt med Carthage Cement i Tunis om at bygge en cementfabrik til 281 mio. euro. (2.098 mio. kr.)

En tunesisk domstol fandt det bevist, at FLSmidth og Prokon-Ekon accepterede en hemmelig aftale om at betale en overpris til Carthage Cement på 30 mio. euro svarende til omkring 225 mio. Pengene skulle efterfølgende udbetales til de to Carthage-ejere, Lazhar Sta og Belhassen Trabelsi.

Efter aftalens indgåelse blev Carthage Cement børsnoteret. Da en revolution i 2011 bragte styret til fald, overtog den tunesiske stat virksomheden.

Den nye ledelse opdagede sagen, der i november udløste domme på fem års fængsel til seks personer, herunder FLSmidth-medarbejderen.

Under sagen blev det hævdet, at overfaktureringen var fordelt med to millioner euro til FLSmidth og 28 mio. euro (209 mio. kr.) til Prokon-Ekon.

Sidstnævnte har ingen kommentarer, men FLSmidth bekræfter, at to medarbejdere under forhandlingerne accepterede at lave en overfakturering for 2 mio. euro (14,9 mio. kr.) for derefter at videreføre pengene.

- Det var en klokkeklar fejl, siger Fleming Voetmann, vice president i FLSmidth med ansvar for kommunikation og marketing.

De to medarbejdere fik en advarsel og er stadig ansat. Kun den ene har været omfattet af straffesagen i Tunesien.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094