23948sdkhjf

Udvikler vil vise vejen for 150.000 kvm nybyggeri i Tingbjerg

Ejendomsudvikleren Nordic Real Estate Partners (NREP) vil opføre op til ti permanente prøveboliger på et ubebygget areal nord for Tingbjerg Skole. Og fra politisk hånd er der opbakning til projektet fra flere sider, fremgår det af en pressemeddelelse fra Københavns kommune. 

Prøveboligerne skal dels give NREP erfaring med, hvordan en fremtidig byggeproces vil være til mindst mulig gene for de nuværende beboere, dels give beboerne i området en idé om, hvordan fortætning vil passe ind i Tingbjerg. 

NREP’s projekt sker forud for de store forandringer, Tingbjerg står foran, hvis politikerne i foråret nikker til op imod 150.000 kvm nybyggeri – primært private boliger - i bydelen. 

Tidslinje – den videre proces 

Marts og juni 2020:
Projektet tegnes færdig og kommunen søges om byggetilladelse.

Juli 2020 – marts 2021: 
Elementer til husene bygges på fabrik og samles på grunden. Samtidig findes de beboere, der skal flytte ind i boligerne.

April – maj 2021:
Husene står færdige på grunden i Tingbjerg. Herefter indflytning.

- Tingbjerg står over for en forandring, og derfor giver det god mening at tage hul på udviklingen for at se, hvordan det omfattende projekt kan udføres smart, hensynsfuldt og i samspil med de mange naboer i området, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, der ser god mening i at bakke op om prøveboligbyggeriet.

De første ejerboliger i området
I løbet af november og december har projektets rådgiverteam gennemført en inddragelsesproces, hvor nuværende beboere er blevet oplyst om det kommende projekt. På baggrund af dialogen har NREP også kunnet kvalificere projektet mest muligt i forhold til beboernes ønsker og få viden om hverdagen i Tingbjerg.
 

- Boligerne vil være de første ejerboliger i Tingbjerg, og de vil gøre det muligt for mennesker med helt almindelige indkomster at eje deres egen bolig kun 8 km fra Rådhuspladsen. De første ti boliger skal vise ambitionsniveauet for de nuværende beboere, og samtidig være et første trækplaster for dem, der overvejer at flytte ind i det nye Tingbjerg, siger byudviklingsdirektør hos NREP Jens Kramer Mikkelsen.

Boligorganisationen SAB ejer det ubebyggede areal, hvor prøveboligerne skal opføres, og formand for SAB, John B. Sørensen, er begejstret for idéen.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til indstillingen om prøveboligerne mandag d. 24. februar.

Fakta: Prøveboliger i Tingbjerg

Prøveboligerne udbydes til salg via interesselisten og NREP forventer, at prøveboligerne kan være klar til indflytning ca. et halvt år efter en evt. godkendelse. 

Lokalplanforslag for Tingbjerg forventes at blive forelagt Teknik- og Miljøudvalget i august 2020. Forslaget ventes at omfatte et samlet etageareal på op imod 150.000 kvm nybyggeri, primært private boliger. Startredegørelsen blev vedtaget den 26. august 2019 af Teknik- og Miljøudvalget med et ændringsforslag om, at nybyggeri i videst muligt omfang skal opføres med facader af træmaterialer. 

Tingbjerg er i Kommuneplan 2019 udpeget som bevaringsværdig kulturmiljø/bebyggelse. 

I forbindelse med opførelsen af de op til ti prøveboliger forventer bygherre at plante omkring 35 nye træer i området. Bygherre forventer ikke, at der vil være behov for at fælde træer i forbindelse med opførelse af prøveboligerne.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11