23948sdkhjf

Rejsegilde på kajkanten - klimacenter som hyldest til lokale klimaforhold

Klimacentret Klimatorium rejser sig på Østhavnen i Lemvig, og håndværkerne holder tidsplanen til punkt og prikke. Derfor kunne man fejre rejsegilde på formidlings- og forskningscentret i uge 9. 

Byggeriet, der efter planen står klar i sensommeren i år, opføres i to etager med et bølgeformet indgangsparti – en hyldest til naturen, fiskerkulturen, og den lokale byggeskik, som er præget af lokale klimaforhold. 

Projektet på havnefronten i Lemvig er formet af 3XN, Orbicon og SLA. Byggeriet er fordelt på syv fagentrepriser med Kaj Bech A/S Murer & Entreprenørfirma på råhus, Ginnerup A/S står for facadeentreprisen, Rosenberg Madsen A/S udfører tømrerentreprisen, mens TBS Tømrer og Maler står for malerentreprisen. VVS og ventilationsentreprisen udføres af Mogensen VVS Comfort, eL-arbejdet står El:Con for, og anlægsentreprisen er hos Ivan Jacobsen Entreprenørfirma. 

Bygherre er Lemvig Kommune sammen med Lemvig Vand & Spildevand. 

Bygningen Klimatorium bygges i to etaper. Når første etape står færdig sommeren 2020 får Lemvig Kommune, Lemvig Vand & Spildevand og Foreningen Klimatorium til huse i bygningen. 

Fakta: Klimatorium

Klimatorium er et videns-, forsknings- og læringscenter og et af fyrtårnsprojekterne i Region Modtjyllands Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC).

Klimatorium er også navnet på en forening og en bygning, hvis formål er at samle myndigheder, virksomheder, universiteter og civilbefolkning for at finde løsninger på fremtidens klimaudfordringer.

Foreningen Klimatorium skal på sigt omfatte medlemmer af civile borgere, private og offentlige virksomheder, myndigheder og universiteter.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125