23948sdkhjf

Dansk Boligbyg starter totalentreprise til 118 millioner

Repræsentanter fra Domea, TNT Arkitekter og bystyret i Kolding var på plads, da der blev taget første spadestik til Klostergården i Kolding, 92 boliger Dansk Boligbyg står for at opføre.

Samtidig arbejder arkæologer med at afdække projekter på byggegrunden - fra middelalderens Kolding.

Byggeriets parter

Bygherre: Domea Lunderskov-Kolding

Byggeforretningsfører: Domea.dk

Bygherrerådgiver: HH Bygge 

Arkitekt: TNT Arkitekter 

Ingeniør: Oluf Jørgensen

Totalentreprenør: Dansk boligbyg

Entreprisesum: 118 mio. kr.

– Der har været masser af aktivitet på dette areal gennem rigtig mange år. Vi har revet bygninger ned, men det var ikke de første her på grunden – arkæologer er i gang med at udgrave tidligere bosættelser på grunden. Og der har også været kloster her på stedet. Nu viger pladsen igen til nyt liv, og jeg håber, at det nye liv individuelt i de kommende lejligheder bliver godt – og det er det, vi traditionen tro markerer med det første spadestik, sagde udviklingschef i Domea, Louise Prahm, Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding, ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Boligbyg.

Projektet med cirka 8.000 kvm boliger plus 3.000 p-kælder er skabt i samarbejde mellem Dansk Boligbyg og TNT Arkitekter med Domea Lunderskov-Kolding som bygherre og med Domea.dk som bygherrerådgivning.

Om projektet siger arkitekt Mette Forslund, TNT Arkitekter:

– Ejendommen kommer til at skabe et lukket gårdrum, og vil danne en karré her i byen, hvor det private og fine gårdrum er i midten med det pulserende byliv udenom. Og her, hvor vi står, bliver der en grøn park, som hele byen og ejendommens beboere kommer til at få glæde af.

- Vi får desuden en P-kælder under en del af ejendommen. Og husene kommer til at fremstå som mindre huse med mursten udadtil, så de kommer til visuelt at hænge sammen med byens øvrige arkitektur. Og indadtil får vi lyse, hvide facader, som også er med til at skabe lys til boligerne og til at skabe et roligt gårdmiljø.

Almene boliger i hjertet af Kolding

Klostergården i Kolding består af 16 stk. 2-rums boliger på cirka 68 kvm, 62 stk. 3-rums boliger på cirka 89 kvm og af 14 stk. 4-rums boliger på cirka 105 kvm. 

Facaderne mod gaden vil fremstå med tre forskellige nuancer af røde mursten. I portåbninger og gårdrum vil facaderne fremstå med hvidlige betonelementer. Der bliver adgange til boligerne fra svalegange. Og fra gårdrummet er der via trappeopgange adgang til alle boliger. 

Projektet ventes afleveret til bygherren i april 2022.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125