23948sdkhjf

En betonbil hvert femte minut: 15 timers støbning forude for SDU

Det kommer til at foregå i ét stræk, når en stor bundplade i den nye fakultetsbygning til Syddansk Universitet skal støbes.  

Ved Syddansk Universitet er byggeriet af fakultetsbygningen SDU Sund i fuld gang. Nu skal bundpladen til bygningens største kælder støbes, og det betyder omtrent 15 timers arbejde uden ophold.

– Vi skal støbe en stor bundplade i den nye fakultetsbygning ved Syddansk Universitet. Bundpladen skal støbes i en sammenhængende støbning, så vi starter kl. 4 om morgenen. Går alt som forventet, er vi færdige efter 15-16 timer, siger Per Seidelin, projektchef i Vejdirektoratet der er bygherre på SDU Sund.

Bundpladen måler cirka 80 x 60 meter og skal være 45 cm tyk, så i alt er der tale om støbning af cirka 2.100 kubikmeter beton, hvorfor betonbilerne kommer til at køre i rutefart. 

– I runde tal skal vi støbe 140-150 kubikmeter i timen, så der vil komme en betonbil til pladsen hvert 4.-5. minut med beton til støbningen fra tidlig morgen, indtil vi er færdige tirsdag aften, siger Per Seidelin.

Støbearbejdet sker tirsdag den 17. marts fra kl. 4. Efter støbningen skal bundpladen hærde et par dage, og herefter gøres der klar til støbning af vægge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141