23948sdkhjf

Fra frihavn til kontormiljø: Gamle pakhuse renoveres for 300 millioner

Fire store pakhuse på Sundmolen i Københavns Nordhavn, som stammer fra tiden som frihavn, skal renoveres og omdannes til kontormiljøer med fællesskaber og bæredygtighed for øje. 

Renoveringen vil forløbe over de næste år og forventes at kræve en investering i størrelsesordenen 300 mio. kr., lyder det i en pressemeddelelse fra By & Havn.  

Flerbrugerkontorer, hvor man deles om fælles faciliteter, er en del af planen for, hvordan vi pakhusene skal udvikles. Folkebe bag er ved at undersøge mulighederne for en række forskellige tiltag som for eksempel fælles aktiviteter, fælleslokaler, kantineordning eller en fælles digital kommunikationsplatform. 

Dialog med lejerne
Den historiske atmosfære, der følger med de gamle ejendomme, skal bevares, og der ses allerede eksempler i Nordhavn på, hvordan den opgave kan løses. Af de fire pakhuse på Sundmolen er nogle af dem allerede delvist renoveret og udlejet til store virksomheder fra især design- og arkitektbranchen. 

– I de andre pakhuse har vi samarbejdet med lejerne om omdannelsen. Det vil vi gerne prøve også at gøre i de næste faser, da det giver en samhørighed med området og dermed også blandt lejerne, siger Henrik Steenstrup, direktør for Ejendomme & Byliv, i pressemeddelelsen. 

Pakhusprojektet sker som led i By & Havns nye forretningsstrategi for de fire næste år, hvor man vil øge indtjeningen på udlejningsdelen i selskabet med 50 mio. kr. 

Forretningsstrategien er fokuseret på at skabe mere bæredygtighed i byudviklingen, og ambitionerne for renoveringen af pakhusene er høje. I forbindelse med renoveringen søges pakhusene om muligt bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB.

Forventningen er, at de 45.000 kvm står klar og er fuldt udlejet i 2023. 

Fakta: De fire pakhuse på Sundmolen

  • Fire gamle pakhuse på i alt 45.000 kvm
  • Pakhusene blev opført i 1950’erne
  • Ombygningen af alle fire pakhuse bliver gennemført i løbet af 2021-2022
  • Fuld udlejning af pakhusene forventes i 2023
  • Renoveringen af pakhusene forventes at kræve en investering i størrelsesordenen 300 mio. kr.
  • Lejerne i pakhusene i dag er især design- og arkitektvirksomheder som Cobe, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Gottlieb Paludan, Gubi og Lendager Group.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094