23948sdkhjf

Direktører køber sig ind i jysk entreprenørfirma

Byggevirksomheden Torntoft & Mortensen udvider ejerkredsen. Administrerende direktør Torben Bloch Nielsen og økonomidirektør Thomas Holm Frederiksen har hver købt 10 procent af aktierne fra Michael Jacobsen.

Fakta: Torntoft & Mortensen A/S

Virksomheden har sit udspring i JA Byg, som blev grundlagt i 1979 af Johan Anditsch. I 2000 blev JA Byg solgt til det landsdækkende entreprenørfirma J&B Entreprise, hvor Ole Mortensen og Peter Torntoft var en del af den daglige ledelse som henholdsvis afdelingsleder og tømrermester.

Torntoft og Mortensen A/S blev stiftet i 2005, hvor Peter Torntoft og Ole Mortensen købte Horsens-virksomheden af J&B Entreprise.

I 2012 skete et planlagt generationsskifte, hvor Peter Torntoft solgte sin andel af selskabet til sønnen Svend Torntoft.

I december udtrådte Ole Mortensen fra virksomheden, så den daglige ledelse i dag udgøres af adm. direktør Torben Bloch Nielsen og økonomidirektør Thomas Holm Frederiksen. Flertalsaktionær Michael Jacobsen er fortsat en del af bestyrelsen, der har Michael Bach Jensen som formand.

Han mener, at det delte ejerskab er en logisk konsekvens af udviklingen og fremtidsplanerne i Horsens-virksomheden, der fik både Torben Bloch Nielsen og økonomidirektør Thomas Holm Frederiksen ind i ledelsen i løbet af 2019.

– Jeg er ikke i tvivl om, at vi har fået sat et rigtig godt team. Vi er er tre personer med vidt forskellige baggrunde, vi har stor respekt for hinandens kompetencer, og vi har en god dynamik. Derfor er det også naturligt, at Torben og Thomas fremover er en del af ejerkredsen i Torntoft & Mortensen, siger Michael Jacobsen.

– Vi har 90 super dygtige kollegaer i Torntoft & Mortensen, med mange års erfaring i byggebranchen, der alle kan bidrage til fortsat udvikling af virksomheden. Og på den måde bliver der rådet bod på de mangler, som jeg måtte have i min kompetenceliste, tilføjer Michael Jacobsen med et smil.

Læs også:
Direktør: - Har købt mig ind i en solid virksomhed

Torntoft & Mortensen
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 49,6 44,0
Resultat af primær drift 6,5 8,4
Resultat før skat 4,5 6,2
Årets resultat 3,4 4,8
Balancesum 175,4 103,0
Egenkapital 21,0 17,6
Antal ansatte 82 75
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109