23948sdkhjf

Agat sælger Aalborg-projekt med lokal totalentreprenør

Agat Ejendomme, som indtil april sidste år hed TK Development, melder lejlighedsprojektet ”Havnehus 2” på Østre Havn i Aalborg betinget solgt. Prisen er på 160 mio. kr., og køberen er en ikke navngivet privat investor.   

'Havnehus 2' er et punkthus på 12 etager på 5.675 kvm med samlet 86 lejligheder. Den unavngivne køber får også 66 p-pladser i et nabobeliggende p-hus med i handlen.

Lokalplanen for projektet blev vedtaget i februar 2020. Selve byggeriet begynder i foråret 2020, og ventes at blive overdraget til køberen i efteråret 2021. 

– Det er HP Byg, der har fornøjelsen, siger Agat Ejendommes adm. direktør, Robert Andersen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad om totalentreprenøren på byggeriet. 

HP Byg stod også for totalentreprisen på ”Havnehus 1”, som stod klar for to år siden sydøst for havnebassinet i Aalborgs Østre Havn.   

Sælges i partnerskab
Ved kanten af havnebassinet er der udsigt til vandet, men trukket en smule tilbage fra selve Limfjorden er der ifølge Robert Andersen samtidig mindre vind omkring bygningen, der opføres umiddelbart vest for ”Havnehus 1”. 

Projektet er tegnet af Norconsult Arkitekter, og kvalitetsniveauet afspejler ifølge Agat den attraktive placering ved Østre Havn med udsigt til Limfjorden.

”Havnehus 2” opføres og sælges i et partnerskab med den danske rederi- og industrikoncern Lauritzen Gruppen, hvor Agat Ejendommes overskudsandel udgør 70 pct. 

Kan bygge yderligere 13.000 kvm - mindst
I området ved Aalborgs østlige havnefront har Agat tidligere udviklet og solgt blandt andet domicilbyggeri til KMD, domicilbyggeri til Alfa Laval, og udviklet og solgt ejerlejligheder og lejlighedsprojekter til brugere og private investorer. 

– Når det (Havnehus 2, red.) er opført, så er der stadig mulighed for at opføre minimum 13.000 kvm dernede, forklarer Robert Andersen. 

I forlængelse af KMDs domicil ved Østre Havn er der således mulighed for at opføre yderligere to bygninger på hver 6.500 kvm. 

– Lokalplanen er klar, så det er alene et spørgsmål et byggeri, der tager 15-18 måneder, siger Agat-direktøren. 

Men da de 13.000 kvm i lokalplanen er udlagt til kontoranvendelse, skal en lejer på banen, før der bliver sat gang i byggeriet, understreger han. 

Udover de to kontorbygninger er der yderligere et byggefelt ved den østlige havnefront, hvor Agat har mulighed for at opføre endnu flere kvadratmeter. Mere skal dog flaske sig, før det bliver aktuelt for udvikleren.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11