23948sdkhjf

Byggerpartnerskab vinder 218 millioners renovering i Helsingør

Et integreret byggepartnerskab med entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, Mangor & Nagel, SLA og Oluf Jørgensen Ingeniører skal de kommende to år renovere og forandre boligområdet ’Nøjsomhed’ i Helsingør.

Den store renovering er netop blevet skudt i gang og skal efter planen stå klar i 2022. Det skriver Enemærke & Petersen, der står i spidsen for den store renovering, i en pressemeddelelse. 

– En renovering kan virke meget indgribende på beboernes liv. Derfor er det vigtigt, vi skaber gode rammer for beboerne, og derfor er de også medtænkt i hele byggeprojektet fra A til B. Vi vil blandt andet arrangere aktiviteter og understøtte en god kontakt med beboerne, så vi på bedste vis kan imødekomme de eventuelle gener, renoveringen vil medføre, siger Jesper Rügler Friis, kontraktansvarlig på projektet og divisionschef i Enemærke & Petersen. 

Samarbjede i højsædet
Det er et ønske fra bygherren Boliggården, at renoveringen af Nøjsomheden foregår i et integreret projektsamarbejde, hvor entreprenør, arkitekter og ingeniører indgår i et tæt samarbejde lige fra start. Noget både Enemærke & Petersen har erfaring i fra både partnerskabet ByK med Trust og &os med SLA og Oluf Jørgensen Ingeniører. Ligeledes kan Mangor Nagel trække på stor erfaring fra deres strategiske samarbejde med Boligselskabet Sjælland. 

Renoveringen af ”Nøjsomhed”

Sted: Helsingør

Bygherre: Boliggården

Entreprenør: Enemærke & Petersen

Arkitekt: Mangor & Nagel

Landskabsarkitekt: SLA

Ingeniør: Oluf Jørgensen Ingeniører

Entreprisesum: 218 mio. kr.

Start: Marts 2020

Slut: Forventes i 2022

– Erfaringer viser, at vi med tidlig inddragelse kan være med til at skabe et bedre byggeri i tæt samarbejde med såvel brugerne som hele holdet bag gennemførelsen af projektet, siger Anne Faurskov Hutcheson, projekteringsleder på projektet i Mangor & Nagel. 

Som strategisk rådgiver for boligselskabet har Molt Wengel Advokatpartnerselskab udformet udbudsmaterialet og gennemført udbuddet på kort tid samt været med til at få samarbejdet partnerne imellem til at glide.

Landskabet skal skabe forandring
Transformationen af Nøjsomheds 85.000 kvm store naturområde og landskab bliver en vigtig del af boligområdets forandring. Gennem et holistisk design af landskabet vil partnerskabet med SLA i spidsen skabe grønne og levende udendørsarealer, der skal skabe rum for sociale aktiviteter og nye fællesskaber blandt beboerne og besøgende fra lokalområdet.

- Vi forbinder Nøjsomhed med det åbne, omkringliggende landskab bestående af skov, sø og eng. Gennem vores naturbaserede tilgang til landskabsdesignet skaber vi en ny, attraktiv og karakteristisk identitet for området med varierende typer træer, vilde græsser, dyrkningshaver, grønne stier og en aktiv samlingsplads for alle beboere og besøgende, siger Mette Skjold, administrerende direktør og partner i SLA.

Ligeledes skal designet af byrummene og landskabet forbinde boligområdet bedre med den omkringliggende by, og det store naturområde Engen mod syd. Målet med den nye grønne identitet er at styrke boligområdets fremtidige karakter og attraktionsværdi.

Forsidefoto: Jonathan Weimar

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109