23948sdkhjf

Skou Gruppen starter på nye tagboliger

Den nordsjællandske entreprenør skal forvandle et gammelt tørreloft i en mere end 100 år gammel ejendom i København til fire nyrenoverede taglejligheder

Flere steder er tørrelofter begyndt at blive omdannet til nye lejligheder i København. Og det arbejde bliver også sat i gang på femte sal i en ejendom på hjørnet af Jagtvej og Ågade.

Her skal Skou Gruppen A/S bygge om til fire nye taglejligheder.

Den nordsjællandske entreprenør har de seneste år renoveret loftrum på flere københavnske ejendomme og bygget 26 taglejligheder i forskellige størrelser centralt i København.

Lejlighederne i ejendommen på hjørnet af Jagtvej og Ågade bliver hver på 70 kvm plus altaner, og ejendommen får samtidigt nyt tag, og hovedtrappen bliver forlænget.

Ifølge ejerforeningens formand, Christian Larsen, er der flere økonomiske fordele ved beslutningen om at sælge loftrummet til udvikling:

- Vi får fire ekstra medlemmer i foreningen, som kan bidrage til vores fællesudgifter og ejendommens drift. Samtidig er det en stor fordel, at vi selv bestemmer, hvordan vi vil anvende engangsbeløbet fra salget af tørreloftet til Skou Gruppen, siger han i en pressemeddelelse.

- Salget kan finansiere flere af vores ønskede renoveringsprojekter. Det kan eksempelvis være facader, der skal pudses op, døre der skal udskiftes, brandsikring samt renovering af kælderen og hovedtrapper, fortsætter han.

Kontrakt på plads
Skou Gruppen har netop skrevet kontrakt med ejerforeningen, og projekteringen er nu godt i gang.

Når byggeriet af de nye tagboliger snart begynder, handler det især om at udnytte loftsarealet og skabe nye attraktive boligkvadratmeter:

- Tagkonstruktionen for de nye tage hæves for at gøre lejlighederne større. Det eksisterende tag er noget lavere ind mod gården end ud mod vejen. Ved at hæve taget får vi udnyttet flere kvm, og der bliver plads til at lave altaner ud mod gården, siger Christian Larsen.

Arkitekt og partner hos Dall Lindhardtsen A/S, Camilla Ulrikkeholm Klinkby, forklarer, at stilen fra den eksisterende ældre ejendom bevares.

- Vi bygger videre på den kulturhistoriske værdi, bygningen fra 1900-tallet allerede har, siger hun og supplerer, at de indvendigt bygger helt fra bunden.

Gulvet på tørreloftet isoleres, der udføres helt ny planløsning, ligesom alle installationer skal etableres på ny. Altanerne placeres ind mod gården.

De nye tagboliger forventes klar til indflytning i starten af 2022.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172