23948sdkhjf

Balder, Sjælsø og VLA bag 110 nye boliger ved Helsingør Hospital

Udvikleren Balder Danmark har erhvervet et cirka 9.000 kvm boligbyggefelt i Helsingørs gamle hospitalsområde, hvor ejendommen ”Ofeliahaven” med cirka 110 lejeboliger skal opføres over de kommende år. 

Det oplyser Balder Danmark i en pressemeddelelse. 

Ofeliahaven er udviklet i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Boligprojektet rummer to boliggrupper, der hver består af fire solitære huse med saddeltage. Og hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale haverum.

– De nye huse fremstår murede med et klassisk udtryk, der lægger sig ind i landskabet og lokalområdet. Inspirationen har været de gamle huse i Helsingør by, der er enkle og med karakterfulde tage, siger Michael Schytt Poulsen, associeret partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i pressemeddelelsen. 

Teamet bag Ofeliahaven:

Bygherre: Balder Danmark A/S

Projektudvikler & styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS

Grundsælger: Freja ejendomme A/S

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S

Ofeliahavens cirka 110 boliger varierer i størrelse fra to-fire værelser, fordelt på cirka 50-105 kvm, og således kan bebyggelsen rumme både studerende, par, enlige, børnefamilier og ældre. Hver lejebolig får egen altan eller terrasse samt adgang til grønne haverum, hvor der etableres zoner med blomster, hyggelige opholdssteder samt områder, der indbyder til leg. Et fælleshus er også indtænkt i boligprojektet, og det skal bidrage til at skabe et fællesskab mellem beboerne. 

Projektets boliggrupper afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd, og begge får landskabelige kvaliteter med udsigt til skov og eng. 

Balder Danmark forventer at tage det første spadestik ultimo 2020, hvorefter boligerne efter planen vil stå færdigopført medio 2022. 

Fra øde hospitalsområde til levende bydel for alle
Det gamle hospitalsområde i Helsingør, hvor Ofeliahaven bygges, har ligget øde hen længe, men nu har Helsingør Kommune og Freja ejendomme offentliggjort en lokalplan for området, så området i løbet af de næste par år forvandlet til en levende bydel. 

– Vi er i gang med at forvandle det gamle hospitalsområde til et levende og attraktivt boligområde med forskellige ejerformer, størrelser og udtryk, hvilket gerne skulle bidrage til en bred beboersammensætning i området i fremtiden. Balder Danmarks kommende ejendom med flotte boliger i varierende størrelser er et vigtigt skridt i den retning, fortæller Frank Helner Venset, projektleder i Freja ejendomme. 

I det gamle hospitalsområde opføres der også en Bovieran-bygning, som danner rammer om et seniorbofællesskab, målrettet seniorer på 55+. Bovieran indgår i Balder-koncernen. 

Der er også lagt en transformationsplan for det gamle, grå hospital, som om få år vil være forvandlet til en syv etager høj boligbebyggelse. Bebyggelsen, som kaldes Tretårnet, bliver en stor landsby med boligmuligheder for alle generationer. Her kommer også café, taghave og fitnessfaciliteter, som alle borgere i Helsingør kan drage nytte af. Området byder bl.a. også på en dagligvarebutik, kommende arbejdspladser og Nordvestskolen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094