23948sdkhjf

Giver Aalborg-område den helt store tur - renovering til 335 mio. kr. bliver fremrykket

Landbyggefonden har netop givet besked om, at man vil medfinansiere et projekt til gennemgribende modernisering af en af Himmerland Boligforenings afdelinger i Aalborg Vestby med mere end 300 boliger. 

– Vi har længe gerne villet give vores afdeling 8 den store tur, men har været afhængige af, at Landsbyggefonden nåede til vores ansøgning. Det er heldigvis sket nu – og vi kan herefter tage hul på en renovering, der vil hæve kvaliteten i byggeriet betragteligt, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse fra boligselskabet. 

Han forventer, at det samlede projekt beløber sig til knap 335 mio. kr. 

Aalborg Byråd godkendte så sent som 11. maj 2020 projektet og den tilhørende helhedsplan og der skulle ikke gå mere end et par dage, før der også forelå den nødvendige accept fra Landsbyggefonden. 

Fra 308 til 311 boliger
Afdelingen, der omfatter adresserne Steen Billes Gade 5-25 og 6-22, Otte Rudsgade 21-35, Engtoften 40-42, Vestre Fjordvej 30, Henrik Gerners Gade 2-8 samt C.V. Jessens Gade 6-12, består af 308 boliger på ét, to elle tre værelser. Antallet af boliger stiger i forbindelse med renoveringen til 311 boliger. 

– Afdelingen har samme byggemåde og samme problemstillinger som afdelingerne 10, 12 og 13, der også ligger i Vestbyen. Derfor kører de fire projekter i samme proces med én helhedsplan ’Søheltekvarteret’ som grundlag. Baggrunden for helhedsplanen er et konstateret samspil mellem problemstillinger såsom stærkt nedslidte bygninger og boliger samt utidssvarende adgangsforhold og badeværelser, fortæller Ole Nielsen. 

Foruden tag og vinduer omfatter den udvendige del af projektet blandt andet isolering af gavle, nye kældervinduer og nye opgangsdøre. For boligernes vedkommende vil der eksempelvis skal ombygning af badeværelser, nye installationer i bad og køkken, nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, nye elinstallationer og nye gulve. Desuden får eksisterende altaner nyt værn og ny afskærmning, mens franske altaner får nyt værn. 

– Vi benytter anledningen til at etablere elevator i en række af opgangene, så tilgængeligheden bliver betydelig bedre end i dag. Og for de øverste boliger i tilgængelighedsopgangene sker der en udvidelse til toplansboliger gennem inddragelse af tagetagen, oplyser Ole Nielsen. 

Endelig omfatter projektet indretning af nye opholds- og aktivitetsarealer på terræn, ny belysning ved stier og opgange samt opførelse af et fælleshus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113