23948sdkhjf

KAB lagde grundstenen til en ny historie på sin 100-års jubilæumsdag

5E Byg står for at bygge boligforeningen KAB’s nye hovedsæde i København. Byggeriet er godt i gang, og mange af betonelementerne på plads, men inden murerarbejdet på det Henning Larsen Architects-tegnede domicil sættes i gang, skulle den traditionelle grundsten lægges. 

Det skete på KAB’s 100 års jubilæumsdag, den 26. maj 2020. Normalt en begivenhed, hvor KAB ville invitere gæster, men i en coronatid blev det en stille seance for en sluttet kreds. Murerskeen blev ført af formand John Olsen og adm. direktør Jens Elmelund, skriver KAB på sin hjemmeside.

Grundstenen er en forseglet boks med et grundstensdokument og forskellige tidstypiske effekter.

Historiens vingesus fornemmes i indledningen til grundstensdokument:

– Grundstenen til dette byggeri nedlagdes tirsdag den 26. maj 2020 på KAB´s 100 års fødselsdag, i Dronning Margrethes 45. regeringsår, mens Mette Frederiksen var statsminister, Frank Jensen var overborgmester i København, John Olsen var formand for KAB og Jens Elmelund administrerende direktør, Rolf Andersson byggedirektør og Pernille Egelund Johansen var projektleder for byggeriets opførelse.

Det indeholder grundstenen

Sammen med grundstensdokumentet kan fremtidens boliginteresserede en gang om mange år finde: 

- Årets 2020 mønter præget med Dronning Margrethe den II’s monogram. En tradition, der skal sikre husets ejere mod at ’fatte kongens mønt’. 

- En tordenkile, som skal sikre huset mod lynnedslag (og andet ondt fra oven). 

- KAB-dokumentet, der i sin tid var grundlaget for beslutningen om at sælge KAB´s daværende ejendomme i Vester Voldgade og Studiestræde for at bygge et helt nyt KAB-Hus. 

- En bog om KAB’s historie, ”Mellem borgerskab og boligfolk”. 

- En række pjecer, som fortæller om KAB’s virke: Almenbolig+ Historien om nytænkning af det almene boligbyggeri, ”Her udlejer vi boliger - bolignøglen 2020”, KAB´s grundfortælling. 

- Plakat, notesbog, postkort og kuglepen produceret i forbindelse med KAB's 100 års fødselsdag, et par KAB kuglepenne og en nøglering samt et fotografi af en kontorarbejdsplads anno 2020. 

- En aktuel avis, Politiken, som giver indblik i byggeriets samtid. 

 

Klar til 400 hoveder næste år
KAB-Huset på Enghavevej 81 i Kgs. Enghave forventes at stå færdigt i foråret eller sommeren 2021, hvor cirka 400 KAB-medarbejdere, kunder og gæster vil tage de nye og moderne rammer i brug.

Husets udearealer, både på taget og i den lille park, vil være tilgængelige for såvel husets brugere som besøgende, gæster og lokalsamfundet. 

Arkitektfirmaet Henning Larsen har tegnet huset, SLA Landskabsarkitekter udearealerne, Niras har været rådgivere, Wissenberg bygherrerådgivere, og 5E Byg udfører byggeriet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141