23948sdkhjf

Tegnestue med 150 ansatte åbner nyt kontor: - Vi skal have mere saft og kraft i vores svenske ben

Arkitektfirmaet Aart har mere end en halvanden million kvm under udvikling i Danmark, Norge og Sverige. Ordrebogen er dog størst i Danmark og Norge. Derfor styrker firmaet nu sit fokus på det svenske marked med etableringen af et nyt kontor i Stockholm som supplement til virksomhedens 150 medarbejder fordelt på kontorer i Aarhus, København og Oslo, hvor firmaet åbnede i 2018. 

– Vi skal have mere saft og kraft i vores svenske ben for at indfri vores strategi om at stå stærkt med tre skandinaviske ben, der komplementerer hinanden og skaber et stabilt fundament for vores forretning – og derfor har vi valgt at etablere kontor i Stockholm, fortæller Torben Skovbjerg Larsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Vi er ikke til salg

Der sker i disse år en kraftig konsolidering af den danske rådgiverbranche, hvor fortsat flere arkitektvirksomheder bliver opkøbt af store udenlandske spillere og ingeniørvirksomheder. Aart går dog i den modsatte retning: 

– Vi er ikke til salg. Tværtimod holder vi fast i arkitekturen som kerneforretning. Det er i det lys, man skal se vores etablering i Sverige, ligesom det var tilfældet med vores opkøb af norske SJ Arkitekter i 2018, fortæller Torben Skovbjerg Larsen og tilføjer, at firmaet holder fast i arkitekturen som kerneforretning.

– Med vores mangeårige engagement i Sverige har vi gjort et grundigt forarbejde. Vores nye svenske fodfæste er derfor det naturlige, næste skridt i vores skandinaviske strategi – med det klare sigte at stå stærkt og tilbyde lokalforankret rådgivning i hver af de skandinaviske lande. 

Corona stoppede ikke åbningen
Den svenske kontoråbning var planlagt og klar til at blive eksekveret, da covid-19 ramte Skandinavien. Trods pandemien valgte arkitektfirmaet at stå ved sin svenske satsning og sit strategiske, skandinaviske sigte. 

– Vi oplever en håbefuld stemning i den svenske bygge- og ejendomsbranche, og med respekt for de gældende covid-19-retningslinjer har vi allerede haft en god dialog med flere svenske kunder. En dialog, som har skabt nye relationer og banet vej for nye spændende opgaver i Sverige, fortæller Torben Skovbjerg Larsen. 

Markus Grieser er hentet ind som partner og leder af Aarts nyetablerede kontor i Djurgården i det centrale Stockholm. Han kommer med erfaring som tidligere opdragsansvarlig hos Sweco og Tyréns, og hans samarbejde med den nye arbejdsgiver går helt tilbage til udviklingen af det nye universitetssygehus i Örebro, som Aart vandt sammen med Sweco i 2013.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141