23948sdkhjf

Pensionskasse overtager stort Enggaard-byggeri i Aarhus

Industriens Pension overtager i næste måned 159 nyopførte lejligheder i Vejlby i det nordlige Aarhus. Boligerne er fordelt på to nye karréer, der er en del af det nye boligkvarter Skejbyen, som i alt kommer til at bestå af 850 boliger. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse. 

Udviklings- og entreprenørselskabet A. Enggaard har stået for entreprisen, og alle boliger er udlejet og indflyttet, når Industriens Pension overtager dem i begyndelsen af juni. 

Købesummen er ikke offentliggjort, men der er tale om et trecifret millionbeløb.

Skejbyen i Vejlby

Skejbyen er et helt nyt boligområde i Vejlby på grænsen til Skejby i det nordlige Aarhus. Bydelen kommer blandt andet til at rumme 850 boliger og en lang række aktivitetsfaciliteter. Samlingspunktet i bydelen bliver bl.a. den eksisterende sportshal, et aktivitetstorv, et forsamlingshus og en café.

Byggeperiode: 2018 - 2021
Ingeniør: Rambøll og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
Bygherre: A. Enggaard
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Omfang: 51.000 kvm boliger og aktivitetsområde inklusive daginstitution

Industriens Pensions nye investering er i Skejbyens nyopførte karré 7 og karré 9. De to karréer har fem etager, og lejlighederne er på mellem 49 og 86 kvm. Bygningerne er opført i røde tegl med et klassisk udtryk, og alle boliger har store altaner eller terrasser. 

Med etableringen af de to nye ejendomme begynder boligkvarteret Skejbyen, der ligger i det nordlige Aarhus, for alvor at tage form. Det nye kvarter er kendetegnet ved blandede boligformer med grønne gårdrum og mulighed for fællesskaber i kvarterets sportshal, udendørs sports- og aktivitetsområder og en grøn kile, der går igennem bydelen.

- Vi er rigtig glade for, at Industriens Pension nu bliver en del af samarbejdet om Skejbyen, som er et område, vi har store forventninger til, siger projektudviklingschef i A. Enggaard, Jakup Sjostein, i pressemeddelelsen.

Skejbyen ligger i et område afgrænset af Skejbygårdsvej, Skejbyvej og Vejlby Centervej i Skejby, som husede VIA University College inden flytningen til Ceres Byen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125