23948sdkhjf

De sætter signal til Aalborgs letbane på gummihjul

Energiselskabet Verdo skal spille en central rolle, når 25 lyskryds i Aalborg bliver ombygget i forbindelse med etableringen af den nye buslinje, Aalborg Plusbus.

Verdo skal stå for at etablere signalanlæg, styrings- og detekteringsudstyr til det, kommunen selv kalder det største anlægsprojekt i dens historie.

Leverancen til signalanlæggene omfatter etablering af detekteringsudstyr i form af radar, spoler, kameraer etc. samt lanterner, kabler, ca. 400 standere og anden hardware. Den samlede strækning bliver på 12 kilometer.

Det oplyser Verdo i en pressemeddelelse. 

Letbane på gummihjul
Ombygningen af de 25 kryds er led i projektets første etape - hele projektet ventes afsluttet i 2023. 

Flere større byer udvikler i disse år ny infrastruktur for den kollektive trafik. Aarhus har åbnet sin letbane, mens Odense ligeledes er i gang med at bygge en letbane.

Aalborg er også gået i gang med at ombygge sin kollektive trafik. Men i modsætning til Odense og Aarhus kommer der ikke en løsning i Aalborg, som kører på skinner.

Kodeord: Fremkommelighed
Derimod har Aalborg Kommune valgt at etablere særlige busbaner til en såkaldt BRT (Bus Rapid Transit) – en ”letbane på gummihjul” – hvor busserne får høj prioritet i signalanlæg, så de som oftest møder et grønt lys.

- Det handler om fremkommelighed. Hele strækningen i gaderummet - det vil sige helt ud til facaden på begge sider - bliver renoveret. Vores nye busser får egne busbaner, dér hvor vejens bredde tillader det, mens privatbilismen vil opleve begrænsninger såsom ensretninger på nogle strækninger, siger Niels Bresemann Jensen, anlægsansvarlig i Aalborg Kommune.

Da det nye anlægsarbejde i højere grad prioriterer kollektiv trafik og ikke mindst trafiksikkerhed, er der stort fokus på signalanlæggene til projektet.

Den nye infrastruktur gør, at både bilister, fodgængere og buschauffører kommer til at orientere sig efter de nye signalanlæg for at sikre den bedste trafikafvikling på alle tider af døgnet og især under spidsbelastningsperioderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126