23948sdkhjf
>

Region Syddanmark udbyder 20.000 kvm psykiatribyggeri som OPP

20.000 kvm, 142 sengepladser, et telepsykiatrisk center, en forskningsenhed, et nyt afsnit for spiseforstyrrelser og et nyt rehabiliteringsafsnit. Det er nogle af de ting, den nye voksenpsykiatri på Nyt Universitetshospital Odense (Nyt OUH) kommer til at indeholde, når den nye psykiatri slår dørene op i efteråret 2023. 

På et møde den 22. juni pegede regionspolitikerne på, hvilken model for offentligt-privat partnerskab (OPP) de foretrækker. Det blev en model med privatfinansiering, som er den samme model, der blev benyttet ved byggeriet af den nye psykiatri i Vejle. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. 

Regionsrådet vedtog også rammerne for udbuddet af anlægsopgaven, og det udbudsmateriale, voksenpsykiatrien på Nyt OUH skal bygges ud fra. 

OPP-byggeri tilpasset psykiatrien
Oprindeligt var der ikke afsat penge til psykiatridelen på Nyt OUH fra kvalitetsfondens side.

Tidsplan:

- Juni 2020: Udbudsmaterialet offentliggøres

- September 2020: Op til fire selskaber inviteres til at afgive indledende tilbud

- Marts 2021: Afgivelse af endelige tilbud og evaluering af endelige tilbud

- Juni 2021: Regionsrådet beslutter, hvem der tildeles OPP-opgaven

- Efterår 2023: Psykiatrien på Nyt OUH åbner dørene.

Regionsrådet besluttede derfor allerede i 2015, at voksenpsykiatrien skulle bygges som OPP, hvor regionen betaler husleje, drift- og serviceydelser, og private partnere står for finansieringen, opførelsen og en del af driften. 

Læs også: MgO-plader udskiftes nu på sygehus efter årelang strid

– Et OPP-samarbejde sikrer os en tidsmæssig genvej til integration af somatikkens og psykiatrien, som vi mener er så vigtig i arbejdet med at skabe de bedst mulige behandlingsmuligheder for psykiatriske patienter, siger formanden for Anlægs- og innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S), ifølge pressemeddelelsen.

Pris på næsten en halv milliard
Siden de formelle forberedelser til den nye psykiatri gik i gang i 2015, er projektet blevet væsentligt udvidet – både fysisk og prismæssigt. Der er i regionens nye psykiatriplan afsat midler til at styrke psykiatrien, og sammen med finanslovsmidler og løbende økonomitilførsel fra regionsrådet har det medvirket til, at psykiatrien ved Nyt OUH får et markant løft. 

– Faktisk står vi med et udbud, der indeholder 40 pct. flere senge, end der oprindeligt var planlagt. Det reflekterer sig naturligvis også i prisen på næsten en halv milliard. Jeg glæder mig derfor også meget over de ekstra 72 mio. kr. til styrkelse af psykiatrien fra årets finanslov, som gør det muligt at finansiere flere af de nye udvidelser af projektet, siger formanden for Psykiatriudvalget, Thies Mathiasen (DF). 

Udover nye afsnit for spiseforstyrrelser og rehabiliteringsafsnit på Nyt OUH, så vil psykiatrien nu få flere opholdsarealer til aktiviteter og behandling og plads til mere personale end tidligere. Og så kræver den stadig voksende opgave, som det telepsykiatriske center skal løfte, cirka 50 medarbejdere mod de fem, der var tilknyttet i de oprindelige planer.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172