23948sdkhjf

Dobbelt så stort som hele Nørrebro – SLA vinder kæmpe byopgave

City of Detroit har valgt den danske tegnesue SLA til at skabe en ny strategisk og handlingsorienteret udviklingsplan, en Neighborhood Framework Plan, for byområdet ’Gratiot/7 Mile’ i Detroit, USA. Det skriver SLA på sin hjemmeside. 

Opgaven udvikles i tæt samarbejde med den lokale Detroit-virksomhed Giffels Webster samt konsulenterne Utile, CDAD og HR&A.     

Gratiot/7 Mile-kvarteret er et af Detroits mest socialt udsatte byområder med høj kriminalitet, udbredt stofmisburg, stor fattigdom, forladte boliger, nedslidte byrum og manglende biologisk mangfoldighed. 

Områdets samlede areal på 845 hektar – 8.450.000 kvm –  er ligeledes en udfordring, da Gratiot/7 Mile er mere end dobbelt så stort som hele Nørrebro i København - men med otte gange færre beboere. 

En investeringsguide til bystyret
– Gratiot/7 Mile har mange udfordringer. Men det indeholder også mange muligheder og stort potentiale til at genopfinde sig selv fra et socialt og fysisk udfordret område til et velfungerende og rigtigt bykvarter, siger Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA, i pressemeddelelsen. 

SLA’s arbejde skal resultere i en strategisk analyse og udviklingsplan, herunder en økonomisk plan for fremtidige investeringer, konceptuel design for området samt anbefalinger vedrørende brug af natur, kultur, sikkerhed, aktiviteter for børn, infrastruktur og andre projekter. Udviklingsplanen kan med andre ord fungere som en guide for bystyrets fremtidige investeringer og udvikling af Gratiot/7 Mile. 

SLA’s tværfaglige konsulentteam af antropologer, planlæggere, biologer og landskabsdesignere er allerede i gang med arbejdet på udviklingsplanen for Gratiot/7 Mile. Projektet forventes afsluttet i foråret 2021. 

Udgangspunkter er det der - trods alt - fungerer i området
SLA’s overskrift for projektet er at ’hele områdets urbane traumer’ og at skabe håndgribelige og mærkbare forbedringer af livskvaliteten i beboernes dagligdag. Derfor er fremgangsmåden ikke store gestus eller abstrakte strategier, men at tage udgangspunkt i hverdagslivet og det, der - trods alt - fungerer i området. Hermed vil man sikre projektet og processen opbakning og ejerskab blandt beboerne. 

– For at gøre udviklingsplanen håndgribelig for alle beboerne, skaber vi en fleksibel ‘social værktøjskasse’, som alle beboere og interessenter kan forstå og se sig selv i, og som kan tilpasses kvarterets enorme område og forskelligartede kontekster, siger Cecilie Jessen Hansen, fagansvarlig for antropologi i SLA. 

– Vi udvikler værktøjskassen i tæt samskabelse med beboere, butiksejere, lokale virksomheder, interne og eksterne interessenter samt kommunen og involverer både interviews med enkeltpersoner, møder med forskellige interessentgrupper og store townhall meetings, fortsætter hun.

Læs mere om: SLA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204