23948sdkhjf

HP Byg fastholder vækstrytmen – men corona ændrer opgavesammensætning

I de seneste mange år har den stået på fremgang på toplinjen hos HP Byg. Og væksten er fortsat i første halvdel af 2020, fortæller adm. direktør i den Aalborg-baserede bygningsentreprenør, Henrik Petersen. 

– Når vi sammenligner det billede, vi ser her ved midten af 2020, med samme periode sidste år, kan vi konstatere en vækst på cirka 15 pct., siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Med fremgang på flere fronter er udviklingen helt i tråd med HP Bygs plan for de kommende år, som indebærer vækst i både Nordjylland og på Sjælland samt i alle forretningsområder. 

Etagebyggeri samt service og de mindre byggeopgaver er fortsat blandt de områder, hvor selskabet oplever vækst. 

– Det er samtidigt vigtigt at bemærke, at vi naturligvis altid navigerer efter udviklingen i samfundet og efterspørgslen fra markedet. Netop i forhold til service og de mindre opgaver har vi set en mulighed i det nordjyske, mens vi ved etagebyggeri og øvrige opgaver også kigger på resten af Danmark, uddyber direktøren.  

Rekruttering er en del af strategien
For at udvikle sin markedspositionen holder HP Byg fat i dialogen med de kontakter, som allerede er kunder i byggebutikken, og de potentielle klienter.

Markante Aalborg-projekter følger planen

I Aalborg er HP Byg i fuld gang med de markante boligprojekterne Oasen og Parkbyen. Begge har de særlige placeringer, Oasen på toppen af Skalborg Bakke og Parkbyen med sine fem tårne højt placeret i Vejgaard.  

– Det er to meget synlige projekter, som det er spændende at være med på; blandt andet fordi, det er boliger af høj kvalitet, som for begge projekters vedkommende ligger på unikke placeringer i Aalborg, siger Henrik Petersen. 

Begge projekter skrider planmæssigt frem.  

De 92 boliger i Oasens Etape II står klar til efteråret 2021, mens de fem tårne og i alt 222 boliger i Parkbyen færdiggøres i etaper frem til midten af 2021.

– Vi er i den sammenhæng også meget opmærksomme på fortsat at investere i organisationen, så vi har den rette sammensætning af kompetencer, fortæller Henrik Petersen. 

I organisationen lægger strategien desuden op til en rekruttering, som HP Byg fortsat er i gang med, samt opkvalificering af medarbejderne via firmaets interne værktøj til uddannelse og udvikling, HP Education. 

Sjælland vokser mere end Nordjylland
Zoomer man ind på den sjællandske gren af forretningen ses et område med fremgang. Sidste år hentede HP Byg 85 pct. i Jylland og de resterende 15 på Sjælland. 

Henrik Petersen vil ikke sætte procentsatser på, hvad status er i dag, men han afslører gerne, at byggefirmaet i øjeblikket oplever større vækst på Sjælland end i Nordjylland, og han forventer, at dette vil fortsætte de kommende år. 

– Vi er stadig i gang med at opbygge vores tilstedeværelse på Sjælland, og vi sætter naturligvis meget stor pris på, at kunderne har taget godt imod os, siger HP Byg-direktøren. 

Ingen brug af hjælpepakker
Alle HP Bygs byggepladser har været i gang under den allesteds relevante coronasituation, som er blevet håndteret med særlige procedurer og hensyn på pladserne samt brug af hjemmearbejde for funktionærer. 

– Vi har ikke benyttet os af hjælpepakkerne, ligesom vi kun har haft ganske få hjemsendte medarbejdere, uddyber Henrik Petersen om selskabets coronahåndtering. 

Uberørt er firmaet dog ikke. 

– Vi har desværre oplevet, at projekter, vi ellers havde set frem til, er blevet udsat eller helt aflyst, siger Henrik Petersen. 

– Men ved indgangen til corona-krisen havde vi en meget stærk ordrebeholdning, og vi modtager stadig mange forespørgsler fra både nye og eksisterende kunder på byggerier, der skal gennemføres fra 2021 og frem, uddyber han. 

Ordreindgangen ventes stadig at være høj. Opgavesammensætningen derimod ser ud til at blive påvirket af corona fremover. 

Private projektudviklere er blandt HP Bygs væsentligste kunder, og de ventes at få sværere ved at søsætte nye projekter i de kommende år. Men det potentielle kundetab findes der råd for: 

– Vi vil have et øget fokus på de renoveringsopgaver, der kommer i udbud på baggrund af de politiske udmeldinger, vi har set om for eksempel den grønne omstilling og afsætning af midler til renovering. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172