23948sdkhjf

KPF Arkitekter skal tegne Vestre Landsret

A. Enggaard, KPF Arkitekter og Cowi har vundet konkurrencen om en ny Vestre Landsret, der skal opføres som OPP-projekt i Viborg.
Fem danske konsortier var indbudt til at deltage i konkurrencen om den nye Vestre Landsret, og i sidste uge blev det offentliggjort, at nordjyske A. Enggaard skal opføre byggeriet i totalentreprise sammen med KPF Arkitekter og Cowi.

Nybyggeriet omfatter i alt 9.800 m² inklusiv kælder samt parterre og opføres på en 13.750 m² stor byggegrund på østsiden af Nørresø.

Bygningen ligger placeret som nabo til det præmierede Videncenter Landbo Midt, som KPF Arkitekter også har stået for og senest udvidet i 2010.

Den nye Vestre Landsret opføres i tre etager og skal bestå af to volumener; et i to etager med foyer og retssale samt et i tre etager med kontorer og facilitetsrum placeret omkring et atrium.
Facaderne beklædes med lysegrå granit og kommer desuden til at bestå af rektangulære søjler, alu-glaspartier og kobberlameller.

Bygningen får to retssale med voteringsrum til Nævningesager, syv retssale med voteringsrum til Domsmandssager samt fire retssale med voteringsrum til civile sager. Hertil kommer otte arrestantceller, 121 faste arbejdspladser, 180 p-pladser og garager.

Der bliver i høj grad tale om et lokalt forankret projekt, eftersom KPF Arkitekter har hovedkontor i Viborg, mens både A. Enggaard og Cowi har afdeling i byen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141