23948sdkhjf

Kendt arkitektfirma går i markedet efter en ny adm. direktør og en tegnestuechef

Gottlieb Paludan Architects har i de senere år, udviklet sig i en stadigt mere international retning og er nu klar til et mere målrettet fokus på internationale markeder.

Det vil ske samtidigt med, at en ny organisation og en ny adm. direktør, sammen med Afry-koncernen, skal ruste virksomheden til den satsning.

- I forbindelse med de voksende internationale ambitioner sker en nytænkning af organisation og ledelsesstruktur, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

De tidligere ejere, kreativ direktør Jesper Gottlieb og adm. direktør Kristian Hagemann, planlægger at træde ud af virksomheden inden for en overskuelig fremtid, ligesom to hidtidige partnere udtræder i det nye år.

Ændringer af stor betydning

De nuværende partnere og designchefer Thomas Bonde-Hansen og Tine Kjærulff Bay vil fremover udgøre kernen i tegnestuens ledelse. 

Virksomheden går nu i markedet efter en ny adm. direktør og en tegnestuechef.

- Det ligger fast, at der vil ske ændringer i organisationen med stor betydning for tegnestuens medarbejdere, som inddrages tæt i udviklingsarbejdet, lyder det i en pressemeddelelse.

Thomas Bonde-Hansen og Tine Kjærulf Bay forventer en høj grad af intern rekruttering, når nye roller skal besættes.

- Medarbejderne er vores absolutte styrke og derfor er det vores klare mål, at en ny organisation også skal kunne forløse de kompetencer og ambitioner, der findes her. Samtidigt skal vi ud og finde nogle særlige kompetencer udenfor organisationen, som kan styrke os yderligere på ledelse og international forretning, siger Thomas Bonde-Hansen.

- Jeg ser frem til en frugtbar proces, der skal fremtidssikre organisationen og ruste virksomheden yderligere til international vækst. Der er meget at bygge dette på, ikke mindst en solid tilgang af opgaver, der medfører en række nyansættelser allerede i begyndelsen af det nye år. De seneste års udvikling viser, at vi er klar til større internationale ambitioner, siger ad. direktør Kristian Hagemann. 

Videreførelse af designprofil
Gottlieb Paludan Architects er særlig kendt for infrastrukturopgaver og for sin designprofil. Infrastruktur står således også centralt i virksomhedens internationaliserings-strategi, men lige så vigtig er videreførelsen og styrkelsen af tegnestuens særlige tilgang til opgaverne.

- Den tydelige designprofil og samarbejdskulturen, der har karakteriseret virksomheden gennem 120 år skal fortsat være fundamentet under den nye organisation og den øgede internationalisering, lyder det blandet andet i en pressemeddelelse. 

Tine Kjærulff Bay siger:

- At virksomhedens designchefer nu sætter sig i spidsen for den fremtidige udvikling, er et tydeligt signal om, at arkitektonisk udvikling og høj faglig kvalitet fortsat er de vigtigste pejlemærker for os – også når vi skal videre ud i verden. 

Internationale ambitioner
Ambitionerne om flere internationale projekter er ikke af ny dato. Virksomheden løser i dag opgaver i både Norge, Sverige, Tyskland, Holland, England og Kina, ligesom man i 2019 overtog den norske arkitektvirksomhed tegn 3, nu Gottlieb Paludan Architects Norge. Gottlieb Paludan Architects og Afry planlægger nu en systematisk tilgang til udvalgte markeder hvor Afry er veletableret.

Malin Frenning, leder af Afrys infrastrukturdivision, siger:

- Gottlieb Paludan Architects er et særdeles værdifuldt brand og det er yderst vigtigt for os, at disse styrker fastholdes og udvikles. Det virker naturligt, at Gottlieb Paludan Architects nu tager næste skridt,  i og udenfor Danmark.

Jesper Gottlieb og Kristian Hagemann bistår den nye ledelse i udviklingsarbejdet og vil herefter fungere som seniorrådgivere for virksomheden.

Afry er i dag en international ingeniør- og designvirksomhed med 17.000 medarbejdere i mere end 45 lande og stor styrke på Gottlieb Paludan Architects kerneområder indenfor industri, energi og infrastruktur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095