23948sdkhjf

Efter byggekaos: Universitetet får hjælp til husleje for dyr Niels Bohr-bygning

Politikere vil hjælpe Københavns Universitet (KU) med at betale for ny budgetsprængende Niels Bohr-bygning.

Byggeprojektet, der er fire år forsinket, har kostet 1,8 milliarder kroner mere end forventet.

Da KU's husleje for bygningen fastsættes efter de endelige byggeomkostninger, vil man stryge omkring en milliard kroner af budgetoverskridelsen, når huslejen skal udregnes.

Det gøres for at friholde KU for noget af fordyrelsen, oplyser Transport- og Boligministeriet i et svar til Finansudvalget.

Den resterende budgetoverskridelse på omkring 800 millioner kroner forventes at blive indregnet i den "lejebærende udgift", fremgår det.

Huslejeniveauet kan ikke fastsættes endnu, da KU har anlagt en intern statslig voldgiftssag mod Bygningsstyrelsen i forhold til huslejen.

Samtidig har både Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen rejst en række krav mod andre involverede entreprenører.

Da byggeriet startede var Bygningsstyrelsen bygherre, men 1. januar 2018 overdrog Transport- og Boligministeriet ansvaret til Vejdirektoratet.

Den samlede udgift for opførelsen af Niels Bohr-bygningen forventes at blive knap 4,2 milliarder. Udgangspunktet i det oprindelige budget lagt i 2013 var omkring 1,8 milliarder - udregnet efter 2020-priser.

Torsdag havde Folketingets Finansudvalg bedt boligminister Kaare Dybvad (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) redegøre for blandt andet det økonomisk tab og tidshorisont for overdragelse af bygningen til KU på et samråd torsdag.

Samrådet blev aflyst på grund af en rokade i udvalgte ministerier, hvilket betyder, at Niels Bohr-bygningen fremadrettet er transportminister Benny Engelbrechts (S) ansvar.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172