23948sdkhjf

Lasse Larsen Huse vinder sin hidtil største byggeordre: Skal opføre 106 rækkehuse

Typehusfirmaet Lasse Larsen Huse har vundet totalentreprisen på opførelsen af i alt 106 rækkehuse i i familie- og seniorbofællesskab Søholmparken ved Kolding med et samlet boligareal på 8.500 kvm i ét plan.

Det oplyser typehusfirmaet fra Aarhus i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at det er Pierre Legarths - bestyrelsesformand og ejer af Lasse Larsen Huse - boligudviklingsselskab, Pierre Ejendomme, der gennem de seneste år har udviklet Søholmparken, som den 26. januar fik godkendt den endelige lokalplan.

Søholmparken er en del af knap 300 udlejningsboliger i Kolding, som Pierre Ejendomme netop har under opførelse og afsluttes inden udgangen af 2022.

Byggeriet af de 106 rækkehuse er den hidtil største byggeordre for Pierre Legarths typehusfirma, der i det seneste regnskab for 2019 havde en bruttofortjeneste på 20 mio. kr. og et resultat før skat på 3 mio. kr. 

Rækkehusene er tegnet af Årstiderne Arkitekter og skal opføres efter DGNB Guld, lyder det.

Satser på projektbyggerier fremadrettet 

Af pressemeddelelsen fremgår det videre, at "udviklingstiltaget sker som et led i en strategisk beslutning, hvor Lasse Larsen Huse fremadrettet også vil konkurrere på opførelsen af projektbyggerier på landsplan".

- Vi ser et stort markedspotentiale for Lasse Larsen Huse, som den fortrukne totalentreprenør for den kvalitetsbevidste ejendomsudvikler eller professionelle investor, som ønsker opførelse af projektbyggerier med boliger i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, udtaler Lasse Larsen Huses adm. direktør, Peter Gellert, i meddelelsen.

Peter Gellert understreger dog, at Lasse Larsen Huses primære forretningsområde fortsat vil være enfamiliehuse til private bygherrer. 

Licitationen - Byggeriets Dagblad forsøger at indhente yderligere kommentarer fra Peter Gellert.

Om typehusfirmaet

Lasse Larsen Huse A/S blev grundlagt i Aarhus i 1975 af tømrer og konstruktør Lasse Larsen, som dengang var 29 år.

Typehusfirmaet har sit domicil i det vestlige Aarhus samt filialer både i København og Kolding.

I gennemsnit afleverer selskabet 2-3 nyopførte huse hver uge.

I 2017 overtog Pierre Legarth både direktørstolen og det fulde ejerskab af virksomheden. Det skete, da virksomheden tog afsked med daværende direktør Allan Børsting Laursen og grundlægger Lasse Larsen efter uenighed om virksomhedens fremtidige strategi.

I foråret 2019 overtog 50-årige Trine Brinch Sørensen direktørposten, mens Pierre Legarth fortsatte som bestyrelsesformand og ejer af Lasse Larsen Huse A/S. Samtidig gik Jesper Hylleberg Svendsen med ombord som arbejdende bestyrelsesmedlem. Han kom med ”husbygger”-erfaring fra Huscompagniet, hvor han tidligere har været økonomidirektør og bestyrelsesmedlem.

I maj 2020 blev Trine Brinch Sørensen opsagt. Med firmaets ord skete det for at bringe andre kompetencer i spil til henholdsvis at navigere virksomheden igennem Covid-19 og til at sikre fremtidens vækst for firmaet.

1. juli 2020 trådte 38-årige Peter Gellert ind som adm. direktør i firmaet. Han kom fra en stilling som trælastdirektør hos Davidsen.

Der er omkring 60 ansat i byggeselskabet samt mere end 200 beskæftiget ved underleverandører til Lasse Larsen Huse A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093