23948sdkhjf

Raundahl & Moesby giver 230 vandmænd tag over hovedet

I dag den 12. marts går statsskuddet til Aarhus Vands nye domicil, der skal samle alle vandselskabets 230 medarbejdere under samme tag. Det skriver Aarhus Vand i en pressemeddelelse.   

Domicilet med 10.000 kvm fordelt på administration samt service- og produktionsarealer er tegnet af Cebra Arkitekter. Totalentreprenør er Raundahl og Moesby, rådgivende ingeniør er Niras, og bygherrerådgiver er Erik Arkitekter. Bygningen står færdig i slutningen af 2022. 

Aarhus Vands domicil bliver et ’vandhus’, hvor vand er et synligt aspekt i byggeriet. Regnvand bliver genanvendt til toiletskyl og vask i både administrationsbygningen og i de to servicehaller, ligesom regnvand bliver anvendt rekreativt på de udendørs arealer. Herved skabes et demonstrationsprojekt for håndtering af regnvand på egen grund. 

Første spadestik tager adm. direktør Lars Schrøder og bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, Aarhus Vand. Cebra Arkitekter og Raundahl og Moesby deltager også i arrangementet på byggegrunden ved hjørnet af Hasselager Allé og Hasselager Centervej i Viby. 

Vandets Silicon Valley 

Placeringen af domicilet er bestemt ikke tilfældig. Den hænger nøje sammen med, at Aarhus Vand er medinitiativtager til Water Valley Denmark, der er et innovationsdistrikt for vandteknologi, der i de kommende år etableres i området. Med etableringen af domicilet i det 70.000 kvm store område, der er afsat til innovationsdistriktet, bliver Aarhus Vand den første virksomhed i Water Valley Denmark. 

Ambitionen er, at innovationsdistriktet vil tiltrække en række danske og internationale kommercielle aktører, forskning, startups og forsyninger, der kan accelerere viden, innovation og investering inden for vand og dermed understøtte dansk vækst og eksport. Med andre ord er visionen at skabe vandets svar på Silicon Valley i Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109