23948sdkhjf

Østjysk entreprenør tredobler toplinjen på tre år og splitter forretningen i tre

Den østjyske entreprenør Vognsen & Co kommer ud af Corona-året 2020 med et rekordregnskab. Nu forbereder firmaet med base i Knebel på Djursland sig på en markant ændring i selskabsstruktur, som betyder øget fokus på totalentrepriser. 

Over de seneste tre år har Vognsen & Co A/S næsten tredoblet omsætningen, som udgjorde kr. 224 mio. i 2020. Samtidig er overskudsgraden mere end fordoblet fra 2,2 pct. i 2019 til 5,6 pct. i 2020. Overskuddet før skat var også tæt på tredoblet fra 2019 til 2020, hvor tallet var henholdsvis 4,5 og 12,6 mio. kr. 

Fra ledelsen, der netop har godkendt regnskabet, er der både ytringer om tilfredshed og stolthed: 

– Vi har gennem de seneste år arbejdet meget fokuseret på at skabe de mest optimale rammer og systemer omkring vores projekt- og byggestyring, udtaler økonomichef Torben Veis i en kommentar til regnskabet, som også byder på anerkendelse til de ansatte: 

– Vores medarbejdere har været fantastiske til at bakke op om dette – også i et år som 2020, hvor der virkelig har været mange udfordringer – men de klør på og leverer flotte resultater gang på gang. 

Baseret på en ”tilfredsstillende” ordrebog ved indgangen til 2021, lyder ledelsens officielle forventning på fortsat øget aktivitet samt et overskud på mellem 4 og 12 mio. kr. Resultatet er især afhængigt af, hvor effektivt byggestyring kan gennemføres på de enkelte byggesager, lyder forklaringen på forventningsspændet.

Vognsen & co A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 67,2 65,3
Driftsresultat 14,3 5,9
Resultat før skat 12,6 4,5
Årets resultat 9,7 3,5
Aktiver 58,8 65,6
Egenkapital 22,0 12,3
Gns. antal ansatte 103 120
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2020.

Deler forretnignen i tre

De seneste års vækst, hvor projekterne er blevet både større og flere, fik i foråret firmaet til at igangsætte en ændring i selskabsstrukturen. 

Vi har nu som virksomhed opnået en vis størrelse, og vi arbejder også med projekter af en kaliber, der gør, at det giver rigtig god mening at skabe de bedst mulige betingelser for at specialisere os i de forskellige typer af projekter, vi arbejder med, forklarer direktør Peter Vognsen

Fra den 1. april i år vil der under Vognsen & Co være tre selskaber: Vognsen & Co A/S med fokus på større fag- og hovedentrepriser, Vognsen & Co Entreprise A/S med fokus på totalentrepriser, samt Aarhusafdelingen Vognsen & Co Aarhus A/S, som primært vil have fokus på boligforeninger og offentlige byggerier. 

Til at understøtte satsningen på totalentrepriser der hyret erfarne folk. I april starter Klaus Meidahl Højen, tidligere projektchef hos Base Erhverv, som projektdirektør, og Bjarke Røjkjær Pedersen, tidligere afdelingsleder hos Dansk Boligbyg, tiltræder som projektchef. 

Allerede i 2020 ansatte man Søren Rask, der kom fra en stilling som afdelingsleder hos Fredericia-firmaet Egil Rasmussen A/S, til at lede Aarhus-afdelingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11