23948sdkhjf

Hvordan kan man som betonproducent bidrage til den grønne omstilling af byggebranchen?

FÅRUP BETONINDUSTRI A/S
”Det er ikke kun forbruget af cement og armering, der definerer, hvor bæredygtigt et givent betonelement er. Det handler også om selve fremstillingsprocessen, hvor vi som producent kan vi være med til at fremme den bæredygtige udvikling ved hele tiden at optimere vores ressourceforbrug, affaldssortering og bruge alternative materialer med høj genanvendelighed – for eksempel pap ved udsparinger til døre og vinduer. Det er dog ikke kun op til producenterne, men kræver en engageret indsats på tværs af hele værdikæden, hvis branchen skal leve op til de ambitiøse klimamål.”
- Brian Knudsen, direktør i Fårup Betonindustri A/S

SPÆNCOM A/S
”Der er mange mulige indsatsområder. Et oplagt sted at starte er optimering af betonen, hvor vi blandt andet kan justere på sammensætningen eller reducere forbruget ved at anvende mindre cement, armering og lignende. Derudover er der hele designdelen, hvor vi kan optimere processen ved at gøre brug af digitale værktøjer eller tænke nye løsninger ind. Vi vælger også at stille krav til vores leverandører, så det er hele værdikæden, der bidrager til en bæredygtig produktion og levering. Og så er der stor økonomisk og miljømæssig gevinst ved at tænke genbrug og genanvendelse ind i produktionen.”
- Magnus Ström, adm. direktør i Spæncom A/S

NORDISK BETON A/S
”Efter vores overbevisning spænder de nuværende standarder ben for en bæredygtig omstilling. Som branche er vi meget konservative og foretrækker ofte en velkendt løsning frem for en miljørigtig løsning. Fakta er, at vi inden for en kort årrække skal forholde os til, at vores naturressourcer vil være udtømte.
Ligeledes kommer vi til at forholde os til, at vi i Danmark med det nationale anneks DS/EN 206 holder andre cementtyper ude af markedet. Vi bør i højere grad lade os inspirere af vores skandinaviske nabolande.”
- Jens Rasmussen, CEO og partner i Nordisk Beton A/S

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078