23948sdkhjf

Rambøll skal se på vedligehold af 16 pct. af alle boligafdelingerne i Danmark

Hvad er egentligt et rimeligt mål for renovationsudgifterne? Hvordan ligger vores husleje i forhold til landsgennemsnittet? Og når de andre ikke har så store udgifter til at holde boligområdet rent, hvorfor skal vi så betale mere?

Det er nogle af de spørgsmål, som Danmarks almene boligområder søger svar på, så de kan blive ved med at tilbyde gode og konkurrencedygtige botilbud de én million danskeren, der bor og lever i Danmarks almene sektor. 

For at kunne svare på spørgsmålene skal alle almene boligafdelinger have fremmede øjne på deres vedligeholdelsesplaner hver femte år. Rambøll er netop valgt af Landsbyggefonden til at udføre tilstandsvurdering og ekstern granskning af 1155 boligafdelinger i Storkøbenhavn, som svarer til 16 pct. af alle boligafdelingerne i Danmark.

Kontrakten har en værdi af cirka 70 mio. kr. for rådgivningsvirksomheden, oplyser rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse. 

Granskningen består af en ekstern undersøgelse af vedligeholdelses- og fornyelsesplanerne for boligafdelingerne, som skal gøre det nemmere at vurdere tilstanden og planlægge den fremtidige vedligeholdelse for afdelingerne. Som en del af den eksterne granskning vil alle boligafdelinger også få udarbejdet et opdateret energimærke. Hvis afdelingen ikke har et eksisterende energimærke, skal der udarbejdes et.

Hvad er ekstern granskning?

Granskning er en påkrævet ekstern undersøgelse af vedligeholdelses- og fornyelsesplaner for alle almene boligafdelinger. En ekstern gransker skal hver 5. år vurdere om vedligeholdelses- og fornyelsesplanen er retvisende og omfatter de nødvendige aktiviteter. Den eksterne granskning skal første gang være foretaget inden 1. januar 2022.

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297