23948sdkhjf

Byggemarkedsdirektør ser plads til ”mange, mange flere” butikker i Sverige

Oven på et 2020, hvor lavprisbyggekæden Jem & Fix løftede såvel omsætning som resultat til hidtil usete højder, er kæden nu klar til at oppe indsatsen i det svenske.

Det skriver Børsen.

I dag har Jem & Fix et halvt hundrede butikker på den anden side af sundet, men ifølge adm. direktør Claus Petersen er potentialet for at tilkæmpe sig yderligere markedsandele stort.

– Tingene ændrer sig jo hele tiden, men i Sverige, hvor vi har 51 butikker, er der plads til mange, mange flere. Det marked er jo større end det danske, og i Norge er vi først lige kommet i gang, udtaler Jem & Fix-direktøren til avisen.

Som resten af landets byggecentre oplevede Jem & Fix sidste år, hvordan coronaen gav medvind, og mens omsætningen voksede 30 pct. til 3,8 mia. kr., blev resultatet mere end fordoblet og landede før skat på 508,7 mio. kr.

Til Børsen fortæller Claus Petersen, at kæden vil holde fast i en del af væksten ved blandt andet at renovere og udvide flere af butikkerne, der over en bred kam er mindre end de fleste af konkurrenternes. Det betyder også, at Jem & Fix kan gå efter andet end tætbefolkede områder, når der skal åbnes nye butikker. De seneste år er der eksempelvis skudt butikker op på Jyllands vestkyst – et område, de store kæder målrettet professionelle lader til at have fundet mindre interessant at etablere sig i.

– Vi kan leve i de her områder, fordi vores butikker er lidt mindre, og vi har meget fokus på at drive dem effektivt, fortalte Claus Petersen sidste år til Wood Supply.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125