23948sdkhjf

Sådan fortsætter nordjysk byggefirma

Opdateret: Information om konkursen er blevet opdateret.

Folkene bag den nordjyske byggevirksomhed Cantona System har fundet en løsning, så aktiviteterne fortsætter.

– Det er med meget stor glæde at kunne fortsætte mit livsværk sammen med de fleste af mine fantastiske kollegaer. Vi har været hårdt ramt af Covid-19 krisen, men nu ser vi fremad og arbejder videre med den meget store markedsmæssige interesse, der er for vores bæredygtige byggesystem, udtaler grundlægger, direktør og medejer, Morten Stausgaard, således i en pressemeddelelse fra firmaet med hovedkontor i Sæby. 

Virksomheden, som har udviklet og markedsfører et byggesystem baseret på urganiske materialer, blev begæret konkurs den 9. juli i år. Samme dag skiftede selskabet - dengang Cantona System A/S - navn til CS 2021 A/S.

Forklaringen bag nedgagen var coronakrisen, som kostende igangværende og nye ordre, da firmaets aktiviteter blev bremset og udenlandske investorer holdt fra at besøge det nordjyske, skriver Nordjsyke.dk. Avisen peger desuden på gæld til Vækstfonden affødt af et covid-19 lån på et større tocifret millionbeløb som en udløsende faktor ved konkursen. 

Efterfølgende er det lykkedes at forhandle en løsning på plads således at Cantona kan fortsætte, lyder det nu fra firmaet.

– På bagkanten af et langt forhandlingsforløb er det nu endelig lykkes at skrue en fornuftig løsning sammen for den fortsatte drift af dette perspektivrige firma, siger bestyrelsesformand og medejer Lars Jørgensen i pressemeddelelsen. 

Dropper hele huse

Aftalen er underskrevet, og en del af aktiviteterne fortsætter i nyt selskab under samme ultimative ejerskab som før og under samme navn, Cantona System A/S. Selskabet skiftede den 24. august 2021 form og navn fra ApS til A/S. 

Retableringen betyder dog store ændringer i arbejde.

Cantona har således udarbejdet en ny handlingsplan, hvor der nu alene fokuseres på at sælge byggesystemet engros til byggefirmaer og entreprenører, lyder det i meddelelsen.

Derved vil Cantona ikke længere optræde som byggefirma for private.

Endelig vil der være forstærket fokus på selskabets program af facadeløsninger.

Selskabet fortsætter fra hovedkontoret i Sæby, og en stor - men ikke nærmere specificeret - del af de tidligere medarbejdere følger med i det nye regi. Da virksomheden i 2020 blev kåret som årets iværksættervirksomhed i Frederikshavn Kommune var der 40 ansatte.

Forsidefoto: Arkivfoto

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11