23948sdkhjf

Alle beslutninger skal ikke tages for bordenden

For AFRY’s Business Unit Director for Byggeri – Thomas Dalsgaard Hoff – handler god ledelse om faglig indsigt, involvering og beslutningsansvar ude ved skrivebordene.

En dygtig leder har ikke nødvendigvis faglig indsigt i det forretningsområde, han har ansvaret for at lede. Men for Thomas Dalsgaard Hoff fra ingeniørkoncernen AFRY er det en væsentlig styrke.

Uanset hvilke opgaver og projekter han er inde over som leder, kan han trække på sin stærke faglighed inden for byggeri. Som leder er han nemlig formet af dels en kandidatgrad i byggeledelse, dels flere års projektledelsesansvar, hvor han med egne ord har haft ”hænderne nede i projekterne”.

”Jeg tager fagligheden med mig, uanset hvilke opgaver og projekter, jeg er inde over. Det giver mig en bedre forståelse for de udfordringer, mine kolleger sidder med i det daglige. Jeg tror på, at fordi jeg har en forståelse for, hvad der foregår ude ved skrivebordene, så kan jeg lettere lede organisationen. Jeg vil have svært ved at lede et område, jeg ikke har fagligt kendskab til,” konkluderer Thomas Dalsgaard Hoff, der har været en del af nordens fjerdestørste ingeniørkoncern siden 2017.

Vejen til succes

Som øverste ansvarlig for AFRY-koncernens danske byggeri-aktiviteter er kalenderen ofte tæt pakket, mailboksen bugnende, og telefonen brandvarm. Men travlheden må aldrig overskygge den nærværende og involverende ledelse. For som leder skal man ikke kun udvikle forretningen, men også dens vigtigste ressource: medarbejderne. Det understreger Thomas Dalsgaard Hoff.

”Det er en helt grundlæggende præmis for at vinde markedet og lave succesfulde projekter, at vi kan udvikle, fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere. Som virksomhed skal vi sætte organisationen i centrum, så den kan sætte vores kunder og projekter i centrum. Jeg tror, dét er vejen til succes, og derfor søger jeg en høj grad af involvering fra medarbejderne,” fastslår han. 

Den modige leder

Empowerment er et essentielt begreb i Thomas Dalsgaard Hoffs ledelses-rygsæk. Og for ham handler det både om tiltro og mod.

”Jeg har generelt en stor tiltro til andre mennesker, og jeg er overbevist om, at med de rigtige rammer og forudsætninger kan mine kolleger tage bedre beslutninger end mig. Det kræver naturligvis, at jeg giver dem plads og har modet til at lade dem tage beslutninger. Det, mener jeg, at en involverende og ansvarsdelegerende ledelsesstil gør dem i stand til. Alle beslutninger skal ikke tages for bordenden. De skal tages så tæt på forretningen som muligt,” siger Thomas Dalsgaard Hoff.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063