23948sdkhjf

Jönsson tager hul på sidste fase i Ballerup

”Søfryd” – et lavenergibyggeri til 70 mio. kr. – er for alvor begyndt at tage form. I starten af 2013 slås dørene op til to punkthuse og et længehus med 56 boliger.
Mindre end ni måneder efter første spadestik har Ballerup Ejendomsselskab, KAB og totalentreprenøren Jönsson netop sat kransen på stage over de 56 almene boliger i et nyt lavenergibyggeri til 70 mio. kr.

Byggeriet af Søfryd udgør den sidste etape med almennyttige boliger i en ny bæredygtig Ballerup-bydel, skabt af forskellige arkitekter på Søndergård i Måløv.

- Hele området sprudler med store herlighedsværdier, og med Søfryds klassiske, arkitektoniske profil fylder vi et af de sidste huller på vores nye havnefront i Søndergård med almenboliger i en kvalitet, der kommer til at stå som bannerfører for fremtidens bæredygtige boligbyggerier, sagde borgmester Ove E. Dalsgaard i forbindelse med rejsegildet forleden.

Forbilledligt samarbejde
Den nye bydel i Søndergård skal forene bynære fordele med landsbyens sammenhængskraft ved bredden af Ballerups nye kunstige sø.

- Det er et boligområde med store rekreative værdier, der indbyder til trivsel og socialt samvær tæt på byens tilbud og arbejdspladser, konstaterer Ove E. Dalsgaard og karakteriserer Søfryd som et godt eksempel på, hvor langt man kan nå, når visionære og kompromisløse bygherrer, et stærkt team af rådgivere samt kompetente entreprenører med respekt for det gode håndværk trækker i samme retning mod et fælles mål.

- Det er i byggeriet som på rådhuset: De bedste resultater skabes i tæt samarbejde om at nå et visionært mål, fastslår Ballerups snart forhenværende borgmester.

Lavenergi med solceller og jordvarme
Bag byggeriet står Jönsson i samarbejde med JJW Arkitekter og det rådgivende ingeniørfirma Balslev A/S. Projektleder Christian Håkansson fra Jönsson C fortæller, at Søfryds 56 familieboliger fordeles i to punkthuse og et længehus. Det er et byggeri i klassisk, modernistisk arkitektur med fire etager, hvor lyse og mørke tegl spiller sammen med skifer på energioptimerede klimaskærme.

- Kravet om at bygge bæredygtigt, har været ufravigeligt, både når det gælder materialer drift og vedligehold. På den baggrund er alle materialer nøje udvalgt i forhold til energi- og miljøkrav samt levetid, og Søfryd er selvfølgelig et helt tæt lavenergibyggeri med minimale varmetab og effektiv udnyttelse af solvarmen via store vinduespartier.

- Dertil kommer decentrale, gasfyrede varmecentraler og højeffektive anlæg til varmegenvinding, ligesom Søfryd udstyres med solceller og jordvarme, fortæller Christian Håkansson og pointerer, at det samlede årlige energiforbrug i Søfryd er beregnet til ca. 20 kWh pr. kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094