23948sdkhjf

Video: Hofor transporterer 46 meter høj flydedok gennem Københavns havn

Der gik lidt Olsen Banden i den, da en flydedok fik samtlige broer i inderhavnen til at gå op. Men der er mening med galskaben.

Flydedokken skal nemlig bruges til at etablere en midlertidig byggeplads i havnen, når Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, sammen med NCC, Hercules Fundering, Niras, Frederiksberg Forsyning, Smet Group med flere bygger Kalvebod Brygge Skybrudstunnel, der skal sikre det østlige Frederiksberg og Vesterbro mod oversvømmelser. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Tunnelen bliver cirka 1,4 km lang, og rørene bliver 2-3 meter i diameter og kommer til at ligge ned til 20 meter i undergrunden. Der etableres tre midlertidige arbejdsskakte til borearbejdet og en permanent pumpestation ud for Kalvebod Brygge, som kan pumpe vandet op fra tunnelen og ud i havnen.

Tunnelen bliver designet til at kunne klare en pludselig regnmængde, der er så kraftig, at den statistisk set kun vil forekomme en gang hvert 100. år (en såkaldt 100-års regn). Tunnelens kapacitet bliver størst på strækningen mellem Sønder Boulevard og Kalvebod Brygge, fordi der tilkobles skybrudsvand fra Vesterbro. Her kan der strømme cirka 20 kbm per sekund gennem rørene. Der svarer til 2/3 af Gudenåens vandgennemstrømning.

Planen er, at skybrudstunnelen er færdig i 2026.

Videoen er produceret af Hofor.

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109