23948sdkhjf

Byer, bygninger og fællesskaber skal gentænkes i lyset af corona

Hvad har vi lært af corona-pandemien, og hvilket aftryk har virussen sat på vores byer? De spørgsmål giver eksperter deres bud på i en ny publikation.

Vi skal reflektere over den fortættede by, vores bolig får nye funktioner og fremtidens sommerhus kan se helt anderledes ud, lyder nogle af eksperternes forudsigelser i essaysamlingen Refleksioner fra en pandemi, som Realdania står bag.

Rammerne for den nye hverdag

Realdania har afsat 50 mio. kr. til indsatsen ’Respond - rammerne for den nye hverdag’, som skal opsamle viden og skabe nye løsninger for vores fysiske rammer med afsæt i pandemi-perioden


Målet med indsatsen, der løber i et videns- og et innovationsspor, er at inspirere til og igangsætte helt nye løsninger for et mere modstandsdygtigt bygget miljø og dermed skabe bedre livskvalitet for alle


Det kan handle om rammerne for eksempel sundhed og bevægelse, kulturforbrug, arbejdsliv, boligen og brugen af det offentlig rum


’Respond - rammerne for den nye hverdag’ omfatter et forskningssamarbejde med Build - Aalborg Universitet

- Allerede nu og ikke mindst i den nuværende verdenssituation kan COVID-19 måske for mange føles som fortid. Men det er vigtigt, at vi lærer af pandemien - både af det positive og det negative - og samler den viden og de løsninger, der kan bidrage til at udvikle nye og robuste rammer for vores hverdag, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

På opfordring fra den filantropiske forening skriver 21 eksperter essays om, hvordan vi kan bruge viden og data fra krisen til at komme et skridt nærmere løsninger på nogle af de udfordringer, corona satte ekstra spot på.

Et bud i essaysamlingen lyder, at vi skal reflektere over det fortættede bymiljø og med erfaringerne fra corona finde frem til, hvad et sundt, effektivt og behageligt byggeri egentlig er. Der peges også på, at det er nødvendigt med nye tekniske løsninger, så vi får et indeklima, der kan skærme os fra vira.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125