23948sdkhjf

Efter genudbud: Forsyningsselskab finder ny leverandør til anlæg i Esbjerg

Det bliver Babcock & Wilcox Renewable Service (BWRS), der kommer til at levere erstatningskedlen til forsyningsselskabet Din Forsynings store fjernvarmeprojekt på Esbjerg Havn.

Byggeriet har været i gang siden oktober 2020, og der er planlagt en havvandsvarmepumpe, elkedel, ny transformatorbygning og et nyt flisværk. 

Grunden på Esbjerg Havn, hvor Din Forsyning bygger det nye anlæg, er 50.000 kvm, og der bliver bygget på de 7000 kvm. Prisen på det samlede projekt er ca. 1,6 mia. kr.

Kan lade sig gøre inden for tidsrammen

Kedlen til flisværket skulle have været leveret af den finske producent KPA Unicon, men efter en mangelfuld levering har Din Forsyning Varme måttet kassere kedlen og genudbyde den på ny.

Det blev altså BWRS, der løb med den opgave. Og her har man planlagt indløftning af kedlen i slutningen af november 2022. Kedlen har en effekt på 48 MW og sammen med røggaskondenseringen vil den samlede ydelse være 60 MW.

- Det er ikke let at skulle komme ind midt i et projekt og hjælpe med at samle stumperne. Vi har snakket om, hvor vi står, og hvordan BWRS kan hjælpe. Vi er enige om, at det godt kan lade sig gøre inden for tidsrammen, siger Kenneth Jørgensen, der er projektchef for byggeriet hos Din Forsyning.

Med amerikanske ejere

Hos BWRS fortæller adm. direktør Christopher Nysted Sørensen, at de er glade for at få lov at være med til at give Esbjerg bæredygtig fjernvarme.

- Det er et utrolig spændende projekt og planer, som DIN Forsyning er i færd med at realisere. Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til projektet både med vores fluid bed kedel, i samarbejde med vores amerikanske ejere Babcock & Wilcox, siger Christopher Nysted Sørensen.

Din Forsyning altså i fuld gang med at opføre bæredygtige produktionsenheder, der skal erstatte den fjernvarme, der efter 1. april 2023 ikke længere bliver leveret af Ørsted, når de lukker for det lokale kulkraftvarmeværk.

Fremtidens Fjernvarme

  • Første spadestik blev taget i oktober 2020. 
  • Første fase står klar d. 1. april 2023, mens anden fase skal være klar til brug i 2025.
  • Grunden på Esbjerg Havn er 50.000 kvm, og der bliver bygget på de 7000 kvm.
  • Prisen på det samlede projekt er ca. 1,6 mia. kr.

Kilde: Fremtidens Fjernvarme/Din Forsyning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.171