23948sdkhjf

Konsortium når milepæl med byfornyelse i belastet hovedstadsområde

Et af Københavns store almene boligområder, Urbanplanen, er på vej gennem en omfattende modernisering, der skal ændre på en status som socialt belastet område.

BNS Konsortiet, der består af BNS A/S og LM Byg A/S, står for et centralt punkt i helhedsplanen for byfornyelsen; opførslen af en ny fritidsinstitution for 448 børn i tre etager samt en indhegnet specialfritidsinstitution i to etager til 74 børn med særlige behov. Der anlægges også en legeplads med legeudstyr, boldbaner og Tarzan-anlæg.

Nu kan Urbanplanens mindste snart se frem til at indvi de nye rammer, for i sidste uge kunne entreprenøren BNS Konsortiet sende den traditionelle rejsegildekrans højt til vejrs og fejre projektets fremdrift sammen med bygherren Byggeri København og Urbanplanens beboere, fremgår det af en pressemeddelelse.

Åbner området

Et af de største udfordringer ved Urbanplanens oprindelige arkitektur er, at boligområdet lukker sig om sig selv. Derfor skal BNS Konsortiet helhedsrenovere Solvang Bibliotek og Bibliotekspladsen samt etablere en større central byplads, der skal blive samlingspunkter, der fungerer som dåseåbnere for området, så flere bruger områdets fællesarealer i hverdagen.

For at skabe de bedste forudsætninger for en god start for udviklingen har konsortiet også arbejdet sammen med Byggeri København og kvarterets beboere om at sikre lokal begejstring for projektet gennem hele byggeprocessen.

- Byggeriet er nu halvvejs, og som bygherre, er det meget positivt at se, at entreprenøren har gået til opgaven med både engagement og faglighed, og ikke mindst at kunne konstatere, at løbende dialog skaber bedre forståelse for byggeriet og interesse i lokalområdet, siger Vibeke Linde-Strandby, projektchef Byggeri København, i pressemeddelelsen.

En af Urbanplanens kvaliteter er områdets nærhed til naturen, og netop det omkringliggende grønne inviteres også indenfor i det nye Urbanplanen. Derfor skal der, som en del af BNS Konsortiets entreprise, også etableres et klimasikringsprojekt på et stort grønt areal, der ligger bag den lokale skole, Dyvekeskolen.

Projektet gennemføres i hovedentreprise i perioden ultimo 2021 til medio 2023.

Revitalisering af Urbanplanen

Urbanplanen er et af Københavns største almene boligområder. Det sociale boligbyggeri ligger på Amager mellem Røde Mellemvej og Englandsvej, og blev opført fra midten af 1960'erne frem til begyndelsen af 1970'erne. De almene boliger varierer mellem rækkehuse og lejligheder og huser 6.000 borgere.

Gennem årene har området udviklet sig til et såkaldt udsat område, præget af både fysiske og sociale udfordringer. For at komme problemerne til livs og revitalisere området vedtog Københavns Kommune en handlingsplan for en byfornyelse af området ved budgetforhandlingerne i 2016.

I Urbanplanen Syd, hvor det pågældende projekt gennemføres, findes der allerede den nyrenoverede Dyvekeskole samt to store fritidsinstitutioner fra 1970, og et areal med boldbaner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141