23948sdkhjf

Tyskere vil udvikle fremtidens bæredygtige byer og gør København til nordiske brohoved

Tyske Bable Smart Cities, der leverer løsninger, som skal hjælpe offentlige og private organisationer med at samarbejde om at udvikle fremtiden bæredygtige byer, har netop etableret deres nordisk-baltiske hovedkontor i København.

– Da vi først fik kontakt med Copenhagen Capacity (organisation for investeringsfremme og regional udvikling i Østdanmark, red.), havde vi ingen planer om at udvide i Danmark, men det blev hurtigt tydeligt for os, at den danske hovedstad var en ideel beliggenhed. For en tysk virksomhed som vores er Danmark en perfekt bro til resten af Norden, udtaler Global Partnerships & Communications Lead, Tamlyn Shimizu, i en pressemeddelelse fra Copenhagen Capacity.

Hun peger desuden på de mange virksomheder i hovedstadsområdet med fokus på grønne løsninger for fremtidens byer som en medvirkende årsag til etableringen i Danmark.

Til at lede det nordisk-baltiske kontor i BloxHub ved Københavns havnefront har Bable ansat Henrik Morgen, og firmaet forventer at udvide holdet i København i de kommende år til også at omfatte lokale konsulenter, undervisere, forretningsudviklere og et med fuldt regionalt team, der kan drive urbane og regionale forandringer i Norden i den lokale kontekst, formuleres det i pressemeddelelsen.

Bable Smart Cities, der er en spinoff af Fraunhofer Institute IAO, blev etableret i Stuttgart i 2017. Et af kerneprodukterne er selskabets Smart City platform, hvor virksomheder, organisationer og byer over hele verden kan dele eksempler på bæredygtige løsninger og lære af hinandens erfaringer. Firmaet tilbyder desuden rådgivning og uddannelse, som giver beslutningstagere bedre muligheder for at udvikle fremtidens bæredygtige byer.

Virksomheden samarbejder med hundredvis af private og offentlige organisationer i byer rundt om i Europa om alt fra såkaldt smart district roadmapping, stakeholder-engagement og innovationsøkosystemer til definition og pakning af brugercases indenfor mobilitet, energi, data, governance og meget andet. Det tyske firma har for nylig udvidet i Barcelona, London, Düsseldorf og med en ny afdeling i Rumænien.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Copenhagen Capacity
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.735