23948sdkhjf

Har sendt 330.000 kbm sand i havet og har yderligere 150.000 på vej

Netop nu udfører skibet Freja R, som indgår i entreprenørfirmaet Rohde Nielsen A/S' flåde, 150.000 kbm sandfodring i Hjørring Kommunes vestvendte kyststrækning. Området har en af landets største erosionsrater, og kysten trækker sig i gennemsnit naturligt tilbage med 1-2 meter om året. 

Det skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

For at modvirke erosionstruslen mod sommerhuse, infrastruktur, natur- og rekreative områder dannede Hjørring Kommune i 2020 et samarbejde med 12 grundejerforeninger og Skallerup Seaside Resort A/S om et stort fælles sandfodringsprojekt.

Det fælles sandfodringsprojekt, som har fået tilskud fra statens pulje til kystbeskyttelse, har foreløbig sandfodret med i alt cirka 330.000 kbm, svarende til 1.320 olympiske svømmebassiner, på strækningerne ved Nr. Lyngby, Mårup, Harerenden, Skallerup, Nørlev og Udemarken siden foråret 2021. 

Bunden hævet op til 2,5 m.

Formålet med sandfodring er blandt andet at forstærke revlerne. Kraftigere revler kan tage energi ud af bølgerne og derved nedsætte erosionen på kysten. Ved sandfodring, der overstiger de naturligt fraførte mængder, kan kyst og strand desuden genopbygges.

Grundejerforeningen Harerenden tog ved projektets start initiativ til at få lavet detaljerede opmålinger af sandbunden under vandoverfladen. Der blev opmålt inden start på projektet og igen i foråret 2022, noget tid efter gennemførsel af 2. fodringskampagne.

Forskellen mellem de to målinger viser, at bunden i nogle områder er hævet op til 2,5 m. Det tilførte sand har især hævet højde og bredde af 2. revle.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ingen ny rekord men stor tilfredshed i bygge- og betonkæmpe
A. Enggaard gør projektkontor til syddansk hovedkontor
Julestemning erstatter irritation og fuckfingre
Helsingør sætter rådgiver til at undersøge ny Øresundsforbindelse
Genanvendte 98 procent af vinduerne
Rockwool-produkter ender i russisk besat by
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.11