23948sdkhjf

En af Jyllands største boligorganisationer tager Bygherreforeningen i hånden

Bygherreforeningen og Himmerland Boligforening har underskrevet en samarbejdsaftale, hvor de i fællesskab vil sikre, at der kommer flere lærlinge på byggepladserne, så man kan dække fremtidens behov for faglærte.

– Vil vi blive ved med at have kvalificerede medarbejdere i byggeriet, er det nødvendigt, at vi som bygherrer aktivt medvirker til, at der bliver uddannet unge, der kan tage over på arbejdsmarkedet, når de ældre holder op, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen, fortæller, at det overordnede formål med samarbejdsaftalen er at sikre, at der bliver uddannet mindst 14 pct. lærlinge på byggesager administreret af Himmerland Boligforening:

– Her er Himmerland Boligforening et fyrtårn og viser vejen for mange andre bygherrer med stærke resultater på lærlingeindsatsen, udtaler hun.

25 pct. lærlinge

Himmerland Boligforening har i forbindelse med samarbejdsaftalen valgt at tage udgangspunkt i renoveringen af en række afdelinger i Aalborg Vestby. Her viser de seneste fire opgørelser, at der i gennemsnit er 25 pct. lærlinge blandt de beskæftigede på projekterne:

– Det er al mulig grund til at rose vores samarbejdspartnere for dette særdeles flotte tal – og at det faktisk ikke kun er periodisk, vi ser, at det er så højt. Vi vil dog ikke hvile på laurbærrene, men gøre alt hvad vi kan, for at denne positive tendens bliver fastholdt og breder sig til andre af vores projekter, siger Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening har i egen organisation aktuelt tre gartnerlærlinge, 10 unge i lære som ejendomsserviceteknikere, en økonomielev, fem studiemedhjælpere i reception og administration, 10 mentorer og en praktikant i økonomiafdelingen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125