23948sdkhjf

Stark træder tidligere end planlagt ind på det britiske marked og får 9000 nye ansatte

Med et pennestrøg bliver Stark næststørst i også Storbritannien, hvor et nyt ansigt bliver topchef

På kalenderårets første forårsdag afslutter Stark Group det, som er byggemarkedskæmpens til dato største opkøb. Selskabet træder dermed ind på det britiske marked tidligere end ventet.

Efter det, som Stark betegner ”et accelereret forløb”, afsluttes købet således af britiske Saint-Gobain Building Distribution UK Ltd.

Dermed bliver byggemarkedskæmpen endnu større med nu mere end 600 britiske byggemarkeder og specialistforretninger, fem distributionscentre, samt en stor træimportør og distributør i porteføljen.

Ved annonceringen af opkøbet den 12. december 2022 forventede parterne, at handlen ville blive lukket senere i år. Dengang lød det, at handlen blev indgået til en enterprise value på 740 mio. britiske pund, hvilket svarer til 6,4 mia. kr. - dermed er der tale om et historisk stort opkøb for Stark Group.

– Vi er glade for at afslutte handlen i god tid og ser frem til at arbejde tæt sammen med vores 9.000 nye kolleger og mange nye håndværkere på kundelisten i Storbritannien, siger Group CEO Søren P. Olesen i en pressemeddelelse om handlen.

Vil investere og vokse

– Vores strategi retter sig mod professionelle håndværkere i markedet for renovering og forbedring af byggeri. Storbritannien er et attraktivt marked med befolkningsvækst, Europas ældste boligmasse og et stort potentiale for energirenovering, uddyber han.

I Storbritannien bliver virksomheden kendt under navnet Stark Building Materials UK Ltd. 

Virksomheden omfatter brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere. Blandt brands’ene findes den nationale generalist Jewson, lokale brands som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nordirland, samt specialistbrands’ene Jewson Civils Frazer, Minster, samt International Timber.

– Vi vil investere i virksomheden, dens kunder og medarbejderne, samt distributionen. Vi køber en virksomhed, som vi mener, at vi kan fortsætte vores vækstrejse med, siger Søren P. Olesen om de britiske udsigter.

Med opkøbet følger også et ledelsesskifte.

Ny topchef

Adm. direktør Mike Newnham har således besluttet at træde tilbage i forbindelse med, at Saint-Gobain Building Distribution UK bliver en del af Stark Group A/S. 

I hans sted træder John Carter.

John Carter har været i byggebranchen i mere end 40 år, hvor han har arbejdet sig fra management trainee til adm. direktør i den britiske byggemarkedskæde Travis Perkins plc, som har flere end 1.900 forretninger. Siden 2019 har han arbejder som management konsulent.

Ud over rollen som adm. direktør bliver John Carter medlem af Stark Groups Executive Committee.

Direktørudskiftningen har virkning per dags dato, 1. marts 2023. Mike Newnham bliver dog hos virksomheden indtil senere på foråret for at sikre en ordentlig overdragelse, lyder det.

67 milliarder

Med handlen opnår Stark Group en proforma-omsætning på 67 mia. kr. 

Virksomheden omfatter flere end 20.000 medarbejdere og flere end 1.150 byggemarkeder, specialistforretninger og distributionscentre.

Stark Group har nu ledende positioner i Norden, Tyskland, Østrig og nu også Storbritannien, hvor virksomheden bliver næststørst i markedet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125