23948sdkhjf

Sundhedshus i Nordborg klar i foråret 2014

Planer og budget for det nye sundhedshus i Nordborg, som staten har bevilget 14 mio. kr. til, har fået endnu en opadvent tommelfinger fra politikerne.
Projektbeskrivelse, byggeprogram, anlægsbudget og tidsplan for sundhedshuset, som får adresse i det tidligere rådhus på Mads Clausens Vej i Nordborg, er netop godkendt af både sundhedsudvalget og socialudvalget i Sønderborg Kommune. Nu venter byrådets godkendelse den 27. februar.

Når såvel byråd som regionsrådet i Region Syddanmark (den 25. februar) har godkendt beskrivelsen, skal den til Sundhedsministeriet, som derefter kan frigive de 14 mio. kr. til ombygning af det tidligere rådhus.

Der skal herefter holdes licitation og udpeges en rådgiver på projektet.

Plads til tværfaglighed
Siden Sønderborg Byråd i maj sidste år besluttede, at sundhedshuset skulle have adresse i det tidligere rådhus, er der arbejdet med indretning af huset og med rekruttering af læger. Det er aftalt med lægehuset i Havnbjerg, at dets læger flytter til sundhedshuset. Ligeledes holdes der i denne måned et arrangement for de af regionens yngre læger, som er på vej i praksis. Formålet er både at gøre opmærksom på huset og at give kommende læger i huset mulighed for at være med til at indrette og sætte rammer for samarbejdet.

Også sundhedsudvalgets formand, Jesper Rosanes, glæder sig til det løft, som Sundhedshus Nordborg vil give den nordlige del af kommunen:

- Når vi samler en række sundhedstilbud, bliver det borgernære sundhedsvæsen mindre komplekst. Man kan sige, at vi helt konkret praktiserer vores mål om, at borgerne har én indgang til det offentlige. Jeg ser det som et klart kvalitetsløft, og jeg håber, at vi kan tiltrække nye læger udefra, som kan se faglige fordele i at arbejde i et stort, tværfagligt hus. Og så håber jeg selvfølgelig også, at borgerne bliver rigtig glade for det.

Sundhedshuset får blandt andet plads til seks praktiserende læger, en psykolog, en tandlæge, to fysioterapeuter samt borgersive og undervisningslokaler.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095