23948sdkhjf

InnoBYG v/ Teknologisk Institut

InnoBYG - Innovationsnetværket for energieffektivitet og bæredygtigt byggeri

InnoBYG er byggebranchens innovationsnetværk, som samler branchen på tværs af faglighed og har fokus på videndeling, netværk og udvikling i branchen og hos medlemmerne, både inden for landets grænser og internationalt.

I InnoBYG faciliterer vi udviklingen af byggebranchen ved at adressere en række samfundsmæssige udfordringer, som alle har relation til energieffektivitet og bæredygtighed i byggeriet.

InnoBYG er som et innovationsnetværk både en klyngeorganisation med stærke regionale forankringer og et triple helix partnerskab med deltagelse af private virksomheder og organisationer, forsknings-, uddannelses- og andre videninstitutioner samt offentlige myndigheder, offentlige virksomheder og andre offentlige organisationer.

PROJEKTER/AKTIVITETER
InnoBYG faciliterer projekter og afholder aktiviteter, som alle ligger inden for rammerne innovation, energieffektivt og bæredygtigt byggeri.

Vi har igangsat udviklingsprojekter, bl.a. under overskrifterne ”Bæredygtig energirenovering”, ”Den bæredygtige byggeplads”, ”Bygherrens værdier i forbindelse med bæredygtigt byggeri”, ”Aktivering af bygningers konstruktion”, ”Udvikling af installationspakker”, ”Brand og byggematerialer” samt ”Bæredygtige forretningsmodeller og systemleverancer”.

I 2012 har vi gennemført et Innovation Express projekt, Knowledge Beyond Borders, i samarbejde med to østrigske netværk, og primo 2013 er vores nye Innovations Express projekt, Sustainable Cities, startet op i samarbejde med InnoMT og et sydkoreansk netværk.

Med fokus på videndeling, netværk og innovation i byggeriet, nationalt som internationalt, initierer InnoBYG ud over udviklingsprojekterne også matchmaking samt videndelings- og formidlingsarrangementer, så som konferencer, on-site besøg, studieture og gå-hjem-møder m.v. Som samarbejdspartner på den årlige Building Green fagmesse for bæredygtigt byggeri i Forum, arrangerer vi bl.a. matchmakingsessioner under konceptet ”Building Green Connections” sammen med messearrangøren og EEN. I 2013 deltog 100 virksomheder i matchmaking og der blev afholdt 120 møder à 20 minutter.

Siden opstart i juni 2010 har InnoBYG sekretariatet arrangeret en lang række netværksaktiviteter, herunder 8 store konferencer. Dertil kommer workshops og gå-hjem møder afholdt og arrangeret i forbindelse med udviklingsprojekterne.

Under overskriften ”Spireprojekter”, har vores medlemmer desuden mulighed for at søge støtte til at få sat gang i en innovationsproces. Overskriften for spireprojekter er "bæredygtigt byggeri" og det er muligt at søge mellem 50.000-500.000 kr. til rådgivning og teknologisk bistand hos netværkets videnspartnere. Læs mere her

InnoBYG er også samarbejdspartner på Building Green messen i Forum. InnoBYG har været aktiv samarbejdspartner siden den første messe i 2011 og arrangerer bl.a. matchmaking i samarbejde med messearrangøren samt Enterprise Europe Network. Vi har desuden en stand på messen og arrangerer seminarer undervejs på messen. I 2014 lancerede vi sammen med messearrangøren, uddeling af en pris, Det Bæredygtige Element, som uddeles på messen til "et element" som har gjort en bæredygtig forskel - læs mere om prisen her
Vi faciliterer desuden en LinkedIn gruppe, med over 2000 delagere, hvor deltagerne har mulighed for at lægge diskussioner, information om relevante arrangementer med mere op, fx søge projektpartnere, diskutere behov og barrierer, få input og henvisninger eller lign., under overskriften energieffektivt og bæredygtigt byggeri.

AKTØRER/SAMARBEJDSPARTNERE
Vores styregruppe består af: Dansk Byggeri (formandsposten), BAT-Kartellet, Bygherreforeningen, Tekniq, DTU, Statens Byggeforskningsinstitut (SBI)/Aalborg Universitet, Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, Teknologisk Institut, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), Danske ARK, DI Byg, VELUX, Energistyrelsen, Gate21, Håndværksrådet og Kunstakademiets Arkitektskole.

Derudover samarbejder vi med en række andre initiativer og aktører, heriblandt Innovationsnetværk med snitflader til vores fokusområder, fx InnoMT, Byens Netværk, Euroforum (Building Green messe), Innovationsradar.dk, InBIOM, Transportens Innovationsnetværk. Vi har desuden kontakt til flere udenlandske klynger og netværk og har et tæt samarbejde med Enterprise Europe Network.

NØGLEORD
Innovation, bæredygtighed, energirenovering, netværk, videndeling, matchmaking, udvikling, projektinitiering, projekthjælp

Se hvem der er medlem af InnoBYG. Se vores medlemsliste her. Netværket optager alle, der er interesserede i netværkets interesseområder, samt i at deltage i netværkets arbejde og aktiviteter.

Leverandør-kompetencer

Fakta om InnoBYG v/ Teknologisk Institut

Adresse
InnoBYG v/ Teknologisk Institut
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Se på kort

Region
Danmark
Hovedstaden
Høje-Taastrup Kommune

Telefon: +45 72202989

CVR nummer: DK56976116

P nummer: 1003119709

Se hjemmeside Se regnskabsoplysninger

Kontaktpersoner

Christine Larsen
Afdeling: Byggeri og anlæg
Stilling: Sekretariatsleder

Send til en kollega

0.203